El PS demana a Govern pel control per evitar abusos laborals a treballadors subcontractats

La consellera general Judith Salazar ha presentat una pregunta urgent sobre l’afer, que l’executiu haurà de respondre aquest dijous durant la sessió de control prevista al parlament

La construcció és un dels sectors que més creix.
La construcció és un dels sectors que més creix. arxiu

Les noves denúncies d’abusos laborals a treballadors peruans subcontractats han posat la mosca a l’orella del Partit Socialdemòcrata. Per això, la consellera general, Judith Salazar, vol que Govern doni explicacions. Ho haurà de fer aquest dijous, en la sessió de control prevista a la cambra parlamentària.

Salazar ha tramitat una pregunta urgent sobre l’afer, arran justament que un treballador hagi portat el seu acomiadament a Inspecció de Treball. L’home assegura que se’l va fer fora quan es va negar a tornar part del salari per cobrir les despeses de manutenció i allotjament que, per contracte, havia d’assumir l’empresa.

La parlamentària canillenca recorda en l’escrit tramitat aquest dimecres a Sindicatura les recents declaracions del cap de Govern, Xavier Espot, i de la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, on asseguraven la responsabilitat de l’executiu en vigilar el compliment de la normativa Per andorrana “vinguin d’on vinguin” els treballadors”. Davant aquestes paraules, la consellera general vol saber “què ha motivat el canvi pel que fa al control, ara sí, de l’estàndard laboral andorrà amb relació als treballadors forans, contractats en el marc d’una prestació de serveis entre empreses”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending