La prova pilot de l’oci nocturn es farà a dues discoteques al 70% i sense mascareta

La iniciativa tindrà lloc la nit del divendres 16 de juliol, fins a les cinc de la matinada, i caldrà inscripció prèvia i que els assistents se sotmetin a un test d’antígens previ i a un posterior cribratge per detectar els possibles positius que s’hagin produït

Un grup d'amics en una celebració en un local d'oci nocturn.
Un grup d'amics en una celebració en un local d'oci nocturn. ARXIU

Dues discoteques al 70% serviran el pròxim divendres 16 per tirar endavant la prova pilot que ha de permetre avaluar la possibilitat d’obrir l’oci nocturn. Tots dos locals tindran un aforament màxim del 70% i no caldrà dur mascareta. A partir d’aquella nit, es farà seguiment dels assistents per veure si hi ha o no contagis.

Així ho ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover. Els darrers detalls s’estan ultimant a manca de nou dies per a la prova, que es realitzarà en dos locals del Principat. Per participar-hi, caldrà inscriure’s de forma prèvia i aportar les dades de contacte i el número de cens. A partir d’aquí, aquell mateix dia, a tots se’ls farà un test d’antígens. Si donen negatiu, podran accedir als locals.

Les discoteques es podran continuar acollint als ERTO.

Relacionat

Benazet planteja una prova pilot per a l’oci nocturn

Aquests tindran l’aforament limitat al 70%. Un cop a dins, però, es podrà estar sense mascareta i fins a les cinc de la matinada. Es vol, ha explicat Jover, que tot “es desenvolupi amb la màxima normalitat possible”.

A partir d’aquell dia, es farà un seguiment a tots els participants. S’hauran de sotmetre a un cribratge per poder determinar si la nit ha originat brots o no de la malaltia. A partir dels resultats que s’obtinguin, es tindrà més capacitat d’analitzar com ha de ser, quan sigui epidemiològicament possible, la reobertura de tot els sector.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending