Benazet planteja una prova pilot per a l’oci nocturn

El ministre de Salut, en la seva reunió amb diversos empresaris, va proposar iniciar un ‘simulacre’ amb una de les discoteques que, teòricament, podria incloure estar sense mascareta i un test ràpid d’antígens

Les discoteques es podran continuar acollint als ERTO.
Les discoteques es podran continuar acollint als ERTO. ARXIU

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, es va reunir ahir al vespre amb diversos empresaris andorrans relacionats amb l’oci nocturn. En aquest encontre, a més d’acordar diversos aspectes com els horaris d’obertura o els protocols, Benazet va proposar iniciar una prova pilot amb una de les discoteques. Tot i que el ministre no s’ha volgut mullar amb les característiques d’aquest ‘simulacre’, ha indicat que ell havia pensat en “sense mascareta i amb un test d’antígens ràpid”.

Benazet en tot moment ha volgut destacar que “tot són suposicions i que no s’ha valorat en profunditat ni les característiques ni la possibilitat”. Així i tot, sembla que serà possible una prova pilot amb una de les discoteques del país, per anar testejant com seria la tornada a la normalitat en aquests ambients. De moment, a la reunió que va tenir lloc ahir es va començar a plantejar com podria ser la reobertura d’aquests espais amb mesures de seguretat.

Després de la reunió d’ahir, sembla que els locals obriran de forma gradual, una vegada ja estiguin establerts els protocols i, sobre tot i els horaris. En principi, Benazet ha afirmat que s’ha plantejat les 3 de la matinada com a hora de tancament per a les discoteques, i que es valorarà amb els pubs. Tot i això, ha sigut contundent i ha volgut reafirmar que tot s’ha tractat de manera preliminar i que no s’ha arribat a cap acord, “tot i que hi ha un bon ambient de col·laboració”.

De la mateixa manera, Benazet ha fet referència a les festes patronals i locals, indicant que “és un tema que està sobre la taula, però no ens volem precipitar”. Tot sembla apuntar a que, amb l’avançament de la vacunació i la millora de les dades sanitàries, es podrà establir un protocol d’actuació i recuperar algunes d’aquestes celebracions.

 

Comentaris (6)

Trending