Els propietaris de terres demanen “fiscalitzar més la inversió estrangera” per evitar l’especulació

L'APTA ha traslladat a les formacions polítiques la seva preocupació pel creixement urbanístic del país i lamenten una manca de planificació, a la vegada que demanen que se’ls tingui en compte perquè tenen dues terceres parts de la superfície no construïda

Josep Duró i Jordi Cerqueda, membres de l'APTA
Josep Duró i Jordi Cerqueda, membres de l'APTA G. P.

L’Associació de Propietaris de Terres Andorranes ha mostrat el seu enuig per la situació actual del país pel que fa al creixement urbanístic i així els ha fet saber a les formacions que concorren a les eleccions generals d’aquest diumenge. Critiquen una manca de planificació i la inversió estrangera basada en la construcció i l’especulació. Per això demanen una càrrega impositiva més elevada.

La Junta directiva de l’APTA amb el seu president, Josep Duró, al capdavant s’ha reunit amb els candidats per traslladar-los la seva preocupació davant el creixement urbanístic que viu Andorra. Consideren que “la gran pressió urbanística que hi ha al país és conseqüència d’una Llei General d’Ordenament Territorial i Urbanisme obsoleta, una manca de planificació global de les necessitats urbanístiques i una inversió estrangera basada en la construcció i l’economia especulativa”.

En un comunicat, reclamen més seguretat jurídica per protegir els terrenys i “fiscalitzar més les inversions foranes, amb una visió global que tingui com a objectiu vetllar per la qualitat i defineixi les obligacions als promotors per mitigar el caire especulatiu”.

Els propietaris de terrenys lamenten que tant des del Govern com des del Consell General no se’ls tingui en consideració a l’hora d’aportar els seus punts de vista, tenint en compte que qualsevol decisió que es prengui afecta directament al seu patrimoni. En aquest sentit, han recordat als candidats que representen dues terceres parts de la superfície de terres no construïdes al país.

Finalment, des de l’entitat s’ha lliurat als candidats un informe de la professora de la Universitat de Tolosa, Danielle Cabanis, que ha realitzat en el marc de col·laboració i assessorament que manté amb l’APTA.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending