El primer trimestre es tanca amb un 3,5% menys de matriculacions de vehicles

Camions i camionetes mostren una variació positiva de deu unitats mentre que els turismes cauen un 3%

Vehicles en venda.
Vehicles en venda. ARXIU

El primer trimestre de l'any  s'han matriculat 993 vehicles, un 3,5% menys en comparació amb el mateix període anterior, en el que el total va ser de 1.029. Camions i camionetes mostren una variació positiva de deu unitats (14,5% més). La resta de categories registren variacions negatives i així, turismes cau en 21 unitats (2,9% menys); altres davalla en dinou unitats (-45,2%) i motocicletes i ciclomotors cau en sis unitats (un 3,1% menys).

Les dades publicades aquest dijous pel departament d'Estadística de Govern, indiquen que el passat mes de març s'han matriculat 371 vehicles, el que suposa una variació percentual negativa del 10,4% respecte al mateix mes de l’any anterior. Les xifres presenten una variació positiva en l'apartat de camions i camionetes, amb un 44,4%. Per contra, els grups que han tingut variacions negatives són altres, amb un 92,3% menys; motocicletes i ciclomotors, amb un 24,1% i turismes, amb un 6,1% menys.

Durant els darrers dotze mesos s'han matriculat 4.590 vehicles, el que representa una variació percentual positiva del 2,8% respecte al mateix període anterior, en què van rebre plaques noves 4.467 vehicles. Han tingut variacions positives camions i camionetes, amb un 21,2% més; motocicletes i ciclomotors, que augmenten un 12,2% i altres, que creixen  un 6,5%. Per contra, turismes cau un 2%.

Durant el mes de març, els grups que han mantingut variacions negatives són gasoil, amb un 32,9% menys i gasolina, que cau un 21,2%. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%,  se n'han matriculat dotze, el que suposa dotze menys que el mateix mes de l'any anterior. Quant als vehicles híbrids, en termes globals se n'han matriculat 101, 53 més que l'any anterior. Per últim, dels vehicles sense carburant, aquest mes se n’han matriculat quatre, és a dir, quatre menys que al mateix mes de l’any anterior.

Documents

Etiquetes

Comentaris

Trending