Els preus es tornen a moderar durant el novembre

El mes passat, i segons l’indicador avançat, l’IPC va caure una dècima, confirmant la tendència a la baixa de tot el 2020 provocada, en gran part, per la crisi del coronavirus

La fruita és un dels productes que s'analitzen per calcular l'IPC.
La fruita és un dels productes que s'analitzen per calcular l'IPC.

Els preus s’haurien moderat lleugerament durant el mes de novembre, segons la dada avançada de la inflació calculada pel departament d’Estadística. En concret, haurien baixat, globalment, una dècima. La dada contrasta de forma important amb la registrada un any abans, quan la dada es va incrementar un 0,6%.

El càlcul avançat de l’Índex de Preu al Consum (IPC), cal recordar, es fa tenint en compte la gran majoria de productes que la dada final. De fet, el 99%. Per aquells productes el cost dels quals no es té actualitzat es fa servir el preu del mes anterior, en aquest cas, d’octubre. La dada definitiva de la inflació es preveu donar el 14 de desembre.

A l’espera d’aquesta darrera informació, Estadística revela que els preus han caigut lleugerament durant el novembre. Han baixat un 0,1%, el que confirma la tendència a la moderació registrada aquest any, en gran part com un efecte més de la crisi del coronavirus.

Novament, la dada se situa entre les registrades a Espanya i França. En el primer cas, l’IPC avançat ha caigut un 0,8%. En canvi, al país veí del nord, ha pujat un 0,2%.

Etiquetes

Comentaris

Trending