Posicions enrocades entre l’administració i el sector privat pel tercer vol a Madrid

Gallardo considera que les agències de viatges han de jugar un paper clau en la comercialització dels bitllets i reclama més “compromís” empresarial

Jordi Gallardo durant la presentació de l'AWE.
Jordi Gallardo durant la presentació de l'AWE. Toni Solanelles

El tercer vol entre l’aeroport de la Seu i el de Madrid continua en l’aire. I les posicions entre l’administració i el sector privat enrocades. O almenys així es pot desprendre de l’explicació del ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, que ha reclamat un major “compromís” empresarial alhora que ha recordat que l’escull principal continua situant-se en la comercialització dels passatges. En aquest sentit, el titular ministerial en funcions ha deixat clar que “les agències viatges tenen un rol a jugar”.

Gallardo ha fet aquestes manifestacions durant l’anunci de la segona edició del programa per emprenedores del govern estatunidenc ‘Academy for Women Entrepreneurs’ (AWE), que ha presentat al costat de l’ambaixadora americana a Andorra i Espanya, Julissa Reynoso. El ministre ha explicat que el tercer vol continua pendent d’una reunió a caixa o faixa amb el sector privat i que espera que tot plegat es desencalli abans perquè seria molt perjudicial que passi tot el 2023 sense un enllaç amb Madrid per al qual, ha recordat, el ministre hi ha demanda.

El responsable d’Economia en funcions ha recordat que les posicions entre el sector privat i el públic s’han acostat però que l’administració no pot anar més enllà d’allò que ha posat damunt la taula. “Hem atansat al màxim les posicions” però s’ha d’acabar de “tancar una solució per a la comercialització” que de moment no hi és. I s’ha de veure si en la reunió que queda, que hauria de ser “imminent”, es poden desencallar les diferències que es mantenen.

Per a Gallardo, que ha evitat pronunciar-se sobre l’heliport malgrat afirmar que té al cap el projecte i els terminis, ha assegurat en relació amb el vol intersetmanal que “la demanda hi és, l’operador està preparat i cal ara una mica més de compromís del sector privat”. “Espero i desitjo” que la propera reunió sigui la definitiva i que es tanqui una solució definitiva, perquè “quan més es trigui” a trobar l’encaix comercial, més costarà “col·locar-lo, comercialitzar-lo” i la situació es podria allargar tant com que s’acabés perdent l’any.

Comentaris (1)

Trending