Els pocs hotels que obren el cap de setmana ho fan amb reserves de tot just el 24%

La patronal del sector xifra en una dotzena els establiments que funcionaran i confien que el client de darrera hora faci créixer unes xifres d’ocupació baixes però millors del que s’esperava fa pocs dies

Una recepció d'hotel
Una recepció d'hotel

L’obertura de les dues fronteres ha animat a alguns establiments hotelers a anticipar la reactivació que, inicialment, molts tenien prevista per a juliol. Així ho indiquen des de la principal patronal del sector. Són una dotzena d’hotels els qui treballaran aquest cap de setmana amb unes reserves del 24%, a l’espera que aquesta xifra pugui pujar amb els clients de darrera hora.

El gerent de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, explica que, de l’enquesta realitzada entre els afiliats, han constatat que dels 65 establiments associats, hi ha una dotzena que estaran disponibles pels turistes que puguin arribar al Principat. Només dos ja tenien previst fer-ho. La resta s’han acabat arriscant després de l’obertura de fronteres per part d’Espanya. Tot i això, la gran majoria d’hotels de l’entitat prefereixen encara esperar uns dies i activar-se de cara al cap de setmana vinent.

Per sota del 30% d'ocupació, un hotel té pèrdues, però des de la UH es remarca que "seria un desastre" que arribessin visitants i tot estigués tancat

Això sí, els que ja es posen en marxa ho fan encara a una expectativa baixa pel que fa a clients. La mitjana de reserves d’aquests hotels és del 22,55% pel que fa a la nit de divendres a dissabte i del 25,49% per la de dissabte a diumenge. En global, la mitjana és del 24,02%. Pujol recorda que ara falta saber com aniran els clients de darrera hora.

Són xifres, admet, lluny del que seria normal en aquesta època si no s’hagués produït la crisi sanitària provocada pel coronavirus. “Com que venim de zero, ara mateix és or. Content? No, però sí sorprès, perquè fa una setmana no teníem clar ni que estigués oberta la frontera”, apuntat el gerent de la UH, que entén que “alguna cosa s’està movent”.

Pujol explica que amb una ocupació inferior al 30%, un hotel “perd diners”. Però, a la vegada, considera que és molt important que ja n’hi hagi d’oberts. “Demostra el compromís de l’hoteler. No pot ser que vinguin turistes i no trobin un establiment obert; seria un desastre”, comenta.

L’obertura general del sector s’espera, però, de cara a la setmana vinent. “Obriran més hotels i també entrarà més gent. Esperem que la mitjana més o menys es mantingui”, ha explicat el gerent de l’entitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending