Les perruqueries hauran d’evitar torns partits per als seus empleats

La previsió inicial del Govern és autoritzar només el 50% de la plantilla i ja és segur que caldrà cita prèvia, utilitzar bates d’un sol ús, mascaretes i viseres i es recomana cobrar amb TPV

Un instant del webinar.
Un instant del webinar.

El sector de la perruqueria i dels centres d’estètica ja coneixen les mesures que hauran d’aplicar a partir de dilluns quan podran tornar a obrir. Tots els clients hauran de ser per cita prèvia i, la idea inicial, és que en cap moment se superi el 30% de l’aforament, com ja succeeix amb altres establiments. A banda, es vol que només s’activin el 50% dels empleats, en torns no partits i que, un cop arribat al comerç, es canviïn allà i no surtin amb la roba de feina.

Aquestes mesures, que en els propers dies s’han d’acabar de plasmar en un edicte al BOPA, s’han donat a conèixer en el transcurs d’un webinar organitzat per Actua i en el qual ha participat el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, i les formadores del centre de Formació Professional d’Aixovall, Lourdes Vilarrubla i Anna Maria Moreno. Al llarg de la sessió, que ha estat seguida per gairebé 200 persones, s’han desgranat les recomanacions sanitàries que s’hauran d’implementar un cop els negocis del sector obrin portes.

Inicialment la idea és que s’activi el 50% de les plantilles, tot i que Riba ha admès que es tracta d’un punt que encara podria patir alguna variació en els propers dies. El que ja està clar és que tots els clients hauran de reservar hora amb antelació. És a dir, amb cita prèvia. A més, tret de casos extremadament justificats, s’haurà d’anar sol per evitar l’aglomeració de persones a l’interior dels comerços. La voluntat és que es mantingui la distància de seguretat d’un parell de metres.

Es demana que al client que truqui per reservar hora se li faci un "petit qüestionari" sobre si està patint símptomes compatibles amb el coronavirus

També es recomana que, quan un client truqui o contacti per demanar hora, se li faci “un petit qüestionari” per si està patint símptomes que puguin ser compatibles amb el coronavirus. En aquests casos, s’entén que s’hauria de declinar la petició. També es considera oportú que el pagament, sempre que es pugui, es faci amb targeta de crèdit i no en efectiu.

Pel que fa als elements de protecció, s’hauran de proporcionar bates d’un sol ús tant pel client com pel treballador, al qual se li haurà de subministrar viseres i mascaretes. Quirúrgiques, en el cas de les perruqueries, i FFP2 en els centres d’estètica.

Des del Govern es considera que els treballadors, sempre que sigui possible, haurien d’evitar emprar el transport públic per anar a la feina. Un cop allà s’hauran de canviar i no sortir al carrer durant la jornada laboral, tret que es torni a treure la roba de treball.

Una perruqueria sense clients.

Relacionat

Mampares de separació i bates i peücs pels clients, mesures pel retorn de les perruqueries

Durant la sessió, Vilarrubla ha definit aquestes recomanacions com “extremes” però, a la vegada, “necessàries”. Des del Govern, Riba ha volgut advertir que l’obertura d’aquest sector “no es pot interpretar com un retorn a la normalitat; no ho serà” sinó que “haurem d’aprendre a viure amb la nova normalitat”. A la vegada, ha reclamat que “heu de ser molt prudents” i ha alertat que també està en joc la reputació del sector. També ha admès que “són recomanacions” i no pas obligacions, ha apuntat que “és de sentit comú i de responsabilitat per part dels professionals alinear-se al màxim”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending