Mampares de separació i bates i peücs pels clients, mesures pel retorn de les perruqueries

El sector admet tenir ganes de poder obrir però també alerta que les precaucions que caldrà adoptar els suposaran una despesa que no difícilment podran traslladar als clients

Una perruqueria sense clients.
Una perruqueria sense clients.

Són molts els sectors comercials encara tancats per evitar la propagació del coronavirus. Entre ells els de les perruqueries i salons de bellesa o similars. A l’espera de saber quan podran obrir, els diferents establiments preparen quines poden ser les mesures de seguretat que hauran d’adoptar per evitar el risc de contagi. La referència és clara, ja que aquests negocis han pogut reprendre l’activitat a Espanya. Peücs de plàstic als peus, bates i viseres o mampares són alguns dels elements als quals els clients s’hauran d’acostumar.

Si les dades de l’epidèmia del coronavirus continuen evolucionant de forma positiva, el dilluns 18 de maig, almenys segons va avançar fa uns dies el Govern, s’hauria d’activar la fase 3 del desconfinament que hauria de suposar el permís d’obertura per a molts dels sectors encara no han reprès l’atenció presencial al públic. Les perruqueries i salons d’estètica, com la resta de negocis, estan a l’espera de conèixer quina és la decisió, tot tenint en compte que ja es va avisar que aquesta tercera part de la desescalada tindria diferents subfases i, per tant, no tots els comerços obriran de cop. Ara bé, en el seu cas, són conscients que els afecten dos factors importants.

El primer, que són un servei necessari per a moltes persones, vinculat fins i tot en molts casos a temes d’higiene. El segon, que a la vegada han de tenir un contacte estret amb els clients i, per tant, un risc elevat de contagi. A l’espera de rebre el permís per obrir, les botigues ja avaluen quines mesures caldrà perdre, moltes d’elles assessorades per empreses especialitzades en gestió de riscos laborals.

El sector, per la proximitat que s'ha de tenir amb els clients, és conscient que el risc de contagi és elevat

En aquest cas, les idees no cal buscar-les gaire lluny. Fa tot just uns dies es va permetre la reobertura de les perruqueries a Espanya, sota unes estrictes condicions. I moltes de les mesures que s’han pres allà, almenys segons les botigues consultades, també s’acabaren aplicant a Andorra. De fet, fins i tot algun comerç ja ha fet la inversió necessària, per exemple, en la compra de mampares per poder separar clients.

Altres elements que s’estan analitzant són l’adquisició de viseres per al personal, així com guants. Als clients se’ls facilitaria peücs per no trepitjar amb les sabates del carrer així com bates d’un sol ús i, evidentment, també hauran d’entrar amb mascaretes. L’obligació serà, evidentment, mantenir una distància de seguretat d’uns dos metres.

El sector es prepara, però també alerta que les mesures a adoptar suposaran més despesa. I tenen clar que els serà difícil compensar perquè, amb l’actual situació econòmica, traslladar aquest cost a les tarifes seria contraproduent. Tot i això, els consultats per Altaveu deixen clar que tenen ganes de poder tornar a la feina. Esperen que sigui com més aviat millor.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending