La patronal de la construcció s’espolsa la responsabilitat per les subcontractacions al·legals

L’entitat assegura “rebutjar” qualsevol situació de precarietat laboral però afirma que totes les associades compleixen la llei i reclama a Govern que es faci el control pertinent de les empreses i permisos de treball

Una obra en construcció al país.
Una obra en construcció al país.

L’Associació de Contractistes d’Obres (ACODA) ha emès un comunicat on assegura “rebutjar” tota situació de precarietat laboral, sigui al mateix sector o altres. L’entitat aprofita el text per demanar a Govern que es faci el pertinent control per garantir que les empreses no facin males pràctiques que, asseguren, no es donen en els seus associats. No neguen, però, que es puguin estar produint al país.

L’entitat ha volgut fer públic el comunicat després de les declaracions que va fer el ministre portaveu, Cesar Marquina. La reunió anunciada pel titular de Finances, però, no s’ha produït aquest dijous sinó que tot just s’ha convocat l’associació per a la setmana vinent. En tot cas, l’ACODA sap que el sector està a l’ull de l’huracà provocat per les subcontractacions de treballadors estrangers i, sobretot, pels abusos que, com ha pogut constatar Altaveu, s’estan produint.

Un edifici en construcció.

Relacionat

“Anirem fins al final”

I per això s’emet el comunicat en el qual però en certa forma s’espolsen la responsabilitat per aquestes situacions. Així, es manifesta “el rebuig a tota situació de precarietat laboral i il·legalitat en la contractació laboral”, però es remarca que “ja sigui en el sector de la construcció com en qualsevol altre”. A la vegada, es ve a traslladar la responsabilitat quan es demana que “continuï treballant en el control i seguiment tant d’empreses, com de permisos de treball autoritzats”.

L’ACODA també assegura que les empreses associades estan “arrelades des de fa molts anys al país (...) i compleixen amb la Llei de relacions laborals i tota la legislació en matèria de prevenció de riscos i de seguretat social”. També afirmen que “seguirem treballant per la professionalització del nostre sector a través de les  formacions i per garantir la seguretat i salut dels nostres treballadors”.

Finalment, l’entitat ha volgut remarcar que “ens posem a disposició del Govern i de  qualsevol altre organisme públic per tot el que sigui necessari per evitar tant l’intrusisme per part d’empreses no autoritzades, així com de males praxis laborals produïdes per altres negocis”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending