El parc solar de Grau Roig funciona al 70% i espera recuperar la normalitat en dues setmanes

FEDA assegura que la constructora s’ha fet càrrec de la substitució dels quatre inversors i que els problemes tècnics s’han de considerar normals en el marc d’una instal·lació que està en “període de prova”

Plaques del parc solar de Grau Roig.
Plaques del parc solar de Grau Roig. G. P.

FEDA confia que el parc solar de Grau Roig pugui arribar al 100% de rendiment en dues setmanes. De moment, s’assegura des de la companyia, només funciona al 70%, molt per sota doncs de les expectatives. El motiu, el fet que s’han hagut de canviar els quatre inversors de la instal·lació. S’espera que aquesta operació permeti assolir el rendiment esperat quan es va posar en marxa l’equipament energètic.

La companyia ha explicat en un comunicat el que ja va avançar Altaveu. Així, indiquen que s’han hagut de canviar els quatre inversors de la instal·lació per problemes tècnics durant el període de proves. Ara, un cop completada aquesta operació, s’espera que pugui funcionar a ple rendiment d’aquí a dues setmanes.

Per ara, el parc de Grau Roig funciona limitat al 70% de la seva capacitat i ho fa, a més, sota vigilància per controlar com evoluciona tot plegat un cop s’han canviat els inversors. En concret, es tracta dels aparells que tenen la funció de transformar un corrent continu, com el generat per les plaques fotovoltaiques, en corrent altern, com el que circula per la xarxa elèctrica. A partir d’ara, s’anirà fent aquest seguiment i pujant a poc a poc la potència fins al 100%.

Des de FEDA s’ha argumentat que aquesta situació “s’emmarca dins de la normalitat d’un període de prova”. També s’assegura que “l’empresa constructora s’ha fet càrrec de la substitució dels aparells” i que “les maniobres no han tingut cap afectació sobre la clientela ni sobre el transport i distribució d’electricitat al país”. S’espera que, un cop estigui a ple rendiment, el parc solar permetrà deixar d’emetre a l’atmosfera 180 tones de diòxid de carboni i sumar 1.400 MWh a l’any a la producció nacional amb renovables, l’equivalent al consum de 250 llars.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending