L’ocupació dels hotels oberts va superar el 43% el cap de setmana

Es tracta d’una xifra tretze punts més elevada que la de l’anterior, malgrat que encara baixa, però el sector confia que la tendència a l’alça es mantingui en el futur proper

Dos dels hotels d'Andorra la Vella.
Dos dels hotels d'Andorra la Vella.

Els hotels que han arriscat per mantenir-se oberts malgrat la continuïtat de les restriccions als països veïns comencen a registrar nivells d’activitat mitjanament acceptables. Especialment hi ajuda el fet que els visitants catalans puguin venir a Andorra malgrat el confinament comarcal que estava vigent fins al dilluns i les reserves de darrera hora. Així, els 18 establiments de la Unió Hotelera van registrar el passat cap de setmana una ocupació del 43,19%.

Així s’ha indicat des de la patronal que, però, recorda que únicament hi ha en funcionament un nombre reduït d’empreses. En concret, 18. Aquests, el divendres, tenien reserves per a un 29,7% d’ocupació. Els clients de darrera hora, sigui amb peticions d’habitacions fetes el mateix divendres o de persones que inicialment preveien estar només un dia i, finalment, van optar per fer nit al país, han permès guanyar encara més vendes, amb fins a un 43,19%.

Pel que fa a l’ocupació mitjana de tota la setmana, es va situar en prop d’un 26%. Des de la Unió Hotelera es deixa clar que encara són xifres “molt fluixes”, especialment entre setmana que s’incrementen les nits de divendres a dissabte i de dissabte a diumenge. De fet, es recorda que ja és el comportament habitual en temporades baixes.

Des de l’entitat, però, es destaca el fet que “segueix aquesta lleugera tendència a l’alça els caps de setmana”. Confien, així, que continuï aquest increment. “Creiem que aquesta serà la dinàmica durant els propers, a l'espera de l'arribada de l’estiu”, apunten.

Etiquetes

Comentaris

Trending