Un mes de prova per a la reobertura de l’oci nocturn a partir del dia 1

Falta tancar del tot el protocol però l’opció més plausible és que discoteques i establiments similars puguin funcionar fins a les cinc de la matinada, sense mascareta i al 70% d’aforament i havent de presentar el certificat de vacunació o una prova diagnòstica negativa

Imatge de la nit en què es va fer la prova pilot.
Imatge de la nit en què es va fer la prova pilot.

El Govern preveu autoritzar l’obertura de l’oci nocturn a partir de l’1 d’octubre. Així s’ha traslladat al sector en una reunió mantinguda aquest matí. Les condicions s’han d’acabar de tancar via protocol, però segons han explicat reprsentants del sector la idea és que es permeti funcionar els locals fins a les cinc de la matinada, amb un 70% d’aforament i sense que calgui mascareta. Això sí, caldrà mostrar certificat de vacunació o presentar una prova TMA amb resultat negatiu. Pel que fa als bars i pubs, també es vol anar aixecant restriccions, com ara la limitació horària actual.

Discoteques i establiments similars veuen, ara sí, la llum al final del túnel on es van endinsar per culpa de la Covid-19. Si res es torça -situació epidemiològica, bàsicament-, Salut vol autoritzar la seva reobertura a partir del divendres 1 d’octubre. Seria l’inici d’una mena de prova pilot d’un mes de durada per veure quin impacte té la mesura en la pandèmia. Els locals podrien obrir tots els caps de setmana del mes i, després, es veuria com ha afectat aquesta decisió a l’evolució de la pandèmia.

El protocol concret d’aquesta reobertura s’ha d’acabar de tancar els pròxims dies, però en la reunió s’hauria indicat que les condicions serien relativament pròximes a la normalitat. Així, es valora la possibilitat que l’aforament dels locals estigui reduït únicament al 70% i no que no calgui portar mascareta. També es deixaria tancar a les cinc de la matinada.

Gent esperant a l'entrada d'una de les dos discoteques on es va fer la prova pilot.

Relacionat

Benazet avança que la reobertura de l’oci nocturn pot arribar “en les pròximes setmanes”

Els clients, a l’hora d’accedir al local, hauran de presentar el certificat de vacunació o, en cas que no s’hagin vaccinat, el resultat negatiu d’una prova TMA o PCR feta en les 48 hores anteriors. A finals d’octubre, es valorarà la situació i, si el nombre de contagis es manté controlat, es podria acabar autoritzant el retorn a la plena normalitat.

Paral·lelament, altres establiments vinculats a l’oci nocturn també veuran relaxades les mesures que actualment limiten l’activitat. Per a bars i pubs, Govern preveu també a inicis del mes vinent aixecar l’obligatorietat de tancar a la una de la matinada. També es treballa en una eliminació de les actuals separacions entre taules.

Tot això, sempre, en funció de com evolucionin les dades epidemiològiques els pròxims dies. Es vol esperar a veure com afecta la situació sanitària el retorn de les vacances i l’inici del curs escolar. A partir d’octubre, evidentment, es faria un seguiment de l’impacte que la reactivació del sector de l’oci nocturn i l’aixecament de restriccions a altres negocis vinculats tingui en l’evolució de la pandèmia.

Comentaris (15)

Trending