Benazet avança que la reobertura de l’oci nocturn pot arribar “en les pròximes setmanes”

El ministre indica que cal trobar “mesures adequades” per garantir que es minimitzi el risc de contagi amb el coronavirus i també es vol esperar a veure quin és l’impacte del retorn de les vacances i l’inici del curs escolar

Gent esperant a l'entrada d'una de les dos discoteques on es va fer la prova pilot.
Gent esperant a l'entrada d'una de les dos discoteques on es va fer la prova pilot.

Una escletxa de llum s’obre per al sector de l’oci nocturn. El Govern preveu que es pugui donar el vistiplau per a la seva reobertura “en les pròximes setmanes”. Això sí, amb les “mesures adequades” i “sempre amb prudència”, segons ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Des del Govern es vol actuar amb “precaució” i, sobretot, esperar a veure quin pot ser l’impacte que sobre la situació epidemiològica tindran el retorn de les vacances i l’inici de curs escolar.

Com a mínim, però, ja hi ha un punt a l’horitzó pel sector. Indefinit, sí. Però, per les paraules del ministre es desprèn que si l’evolució sanitària continua sent bona, no s’aniria més lluny del mes vinent. Ara bé, la decisió es vol prendre amb una bona xarxa de seguretat a sota. És a dir, amb un protocol ben pensat que minimitzin el risc de contagi als establiments.

“Volem obrir amb les mesures adequades”, ha indicat Benazet, que ha apuntat que es desitja que sigui “en breu, en les pròximes setmanes”. No és, però, un calendari de dies, perquè cal actuar “amb criteris de prudència”.

Imatge de la nit en què es va fer la prova pilot.

Relacionat

L’oci nocturn es planteja mobilitzacions si no es posa sobre la taula un pla de reobertura

Sobre les queixes del sector, el ministre ha afirmat que “la relació que hi hem tingut sempre ha estat fluïda”, tot i admetre que es pot haver espaiat els últims dies per les vacances quan “ells tenen el neguit i la pressa per poder començar de nou”. Tot i això, ha refermat que “el diàleg hi és” , ja que “hem de buscar fórmules, sigui amb proves pilots o amb obertura definitiva”. I, també, “estem mirant aspectes de seguretat”.

Tant Benazet com el portaveu del Govern, Jover, ha indicat que, ara, es vol veure quin és l’impacte del retorn de les vacances i a les escoles. Sobre aquest punt, el ministre de Salut ha volgut recordar que “la circulació de virus es va accelerar l’any passat” i, per tant, “estem molt alerta amb el que pot passar la segona quinzena de setembre”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending