L’oci nocturn es planteja mobilitzacions si no es posa sobre la taula un pla de reobertura

El sector lamenta la “incertesa” que els genera la situació actual i reclama al Govern que “ens escolti i ens diguin alguna cosa”

Imatge de la nit en què es va fer la prova pilot.
Imatge de la nit en què es va fer la prova pilot.

Entre els empresaris de l’oci nocturn comença a créixer el malestar. Els empipa, sobretot, la incertesa que plana sobre els seus negocis. Perquè, ara mateix, tot just saben que la reobertura no serà al setembre. Res més. El sector comença a plantejar-se la possibilitat de mobilitzacions davant la falta de concreció de l’executiu, a qui demanen que es pronunciï de forma clara.

Els resultats positius de la prova pilot feta el juliol havien donat certes esperances al sector, però la irrupció de la variant Delta va congelar qualsevol opció. La setmana passada, Govern ja va deixar clar que sobre la taula no hi era l’opció de permetre activar establiments com ara discoteques al llarg d’aquest mes. Així ho demostra la decisió d’allargar un mes més les ajudes al lloguer.

I això ha acabat d’enervar alguns dels empresaris. Sobretot per la indefinició. Entenen que, potser, ara no és el moment, a l’espera de com acabi afectant el retorn de les vacances i l’inici del curs escolar a la situació epidemiològica, però també consideren que caldria que ja es donés alguna data en l’horitzó. “El que volem és saber quines previsions hi ha; també quan ampliaran horaris als bars. Ara tot està parat”, remarca un dels portaveus del sector, Carlos Nascimiento.

Un grup d'amics en una celebració en un local d'oci nocturn.

Relacionat

Prorrogades les ajudes a les agències de viatge i a un oci nocturn que encara ha d’esperar per obrir

“Ara la situació és bona, hi ha pocs casos i la gran majoria de la gent està vacunada”, ha posat en relleu. Al seu entendre, per tant, “és moment de plantejar-se ja alguna cosa; com a mínim que ens diguin alguna data i com es podria obrir”. Des del sector també es lamenta que no s’hagi tirat endavant encara l’anunciada segona prova pilot. “S’havia dit de fer-la a l’agost i no s’ha fet i, ara, sembla que tampoc es farà al setembre. És més incertesa”, apunta.

En aquest sentit, l’empresari posa en relleu que molts negocis estan en una situació molt delicada. Les ajudes, admet, són un suport, però no suficient. “En el cas del lloguer, són el 75%, però hi ha moltes més despeses les que hem d’afrontar i cada cop passem més temps tancats i sense facturar un euro”, remarca Nascimento, que no amaga el malestar amb què actualment viu la situació el sector. I avisa que, si res canvi, potser es plantejaran alguna mobilització.

“Si de cara a l’octubre no podem obrir, potser ens toca fer alguna acció”, indica. Admet que, en les converses mantingudes amb altres propietaris de negocis, pren força l’opció d’una manifestació si Govern no concreta més quin ha de ser el futur del sector. Per ara, el que es descartar seria presentar accions judicials. I és que, en el fons, el que vol el sector no és pas un enfrontament amb l’executiu sinó que “se’ns escolti i ens diguin alguna cosa”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending