Prorrogades les ajudes a les agències de viatge i a un oci nocturn que encara ha d’esperar per obrir

Malgrat els bons indicadors sanitaris, Salut considera “prudent” esperar “dues o tres setmanes” per veure qui és “l’impacte del retorn de vacances i a les escoles” abans de flexibilitzar més restriccions

Un grup d'amics en una celebració en un local d'oci nocturn.
Un grup d'amics en una celebració en un local d'oci nocturn. ARXIU

L’oci nocturn i les agències de viatge mantindran durant el setembre les ajudes derivades dels efectes que la pandèmia està provocant sobre els dos sectors: tancament en el cas del primer i reducció considerable de la facturació, en el segon. Govern les ha prorrogat un mes. De fet, per ara sembla complicat que discoteques i altres locals similars puguin reobrir de forma immediata. Al contrari, des de l’executiu es posposa qualsevol relaxació de restriccions fins a comprovar l’efecte que el retorn de les vacances té sobre la situació sanitària.

Per tant, es manté, per una banda, el programa d’ajuts pel pagament dels lloguers o les quotes hipotecàries dels locals. Per als establiments d’oci nocturn, cobrirà fins al 75% amb un màxim de 2.000 euros. Per a les agències, el 50% amb un límit de 1.000.

Paral·lelament, tots dos sectors podran mantenir, si així ho estimen convenient, els seus treballadors en alguna de les dues fórmules previstes als Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). En tots dos casos, la renovació de la mesura serà automàtica per aquelles empreses que ja la tinguessin concedida a l’agost.

I és que, almenys pel que fa als locals d’oci nocturn, així com amb altres restriccions establertes per controlar la pandèmia, Govern opta per la prudència. Les dades actuals són bones, amb tots els indicadors de risc al nivell més baix, però es vol evitar ensurts que puguin ser causats pel retorn de les vacances.

“Ens trobem en una situació delicada. Aquestes pròximes dues o tres setmanes són crucials per l’evolució de la pandèmia”, ha advertit la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas. Per tant, es considera que cal “especialment prudència i cura” i, per això, no es prendrà, per ara, cap mesura. “Quan puguem avaluar l’impacte del retorn de vacances i a les escoles, podrem plantejar flexibilitzar més restriccions”, ha comentat. I, en aquest sentit, ha rebut el suport del portaveu del Govern, Eric Jover: “El retorn a l’activitat normal suposa un punt de perillositat i cal ser prudents unes setmanes més”. I és que, ha recordat, “hem de continuar garantint l’activitat econòmica de cara a la tardor i, també, a l’hivern”.

Comentaris

Trending