L’obertura de l’oci nocturn apunta a la segona quinzena de juliol i fins a les tres de la matinada

Salut ha recollit les propostes i neguits del sector i acceptaria donar prou marge horari (fins a les tres de la matinada) perquè reactivar els establiments pugui ser mínimament rendible

L'entrada a la discoteca Kapital Andorra
L'entrada a la discoteca Kapital Andorra

El sector de l’oci nocturn recupera una certa esperança. Les sensacions amb les quals els empresaris han sortit de la reunió mantinguda amb representants del ministeri de Salut són positives. Se’ls ha traslladat que la voluntat del Govern es permetre la reactivació dels negocis el mes vinent, a manca de determinar quin protocol s’establiria. I s’ha trobat comprensió davant la petició de tenir horaris prou amplis per fer rendible l’obertura dels establiments, que apunta cap a la segona quinzena de juliol.

La reunió ha estat una primera presa de contacte entre Salut i els empresaris del sector segurament més tocat per la pandèmia. Des que l’emergència sanitària va esclatar, el març de l’any passat, no han pogut tornar a obrir. Ara, sembla que el compte enrere per poder-ho fer ha començat, un cop constatada la clara millora de la situació epidemiològica. La trobada, justament, s’ha fet a petició del mateix ministeri i havia de servir per copsar neguit però també peticions i possibles mesures que haurien d’acompanyar aquesta reactivació.

I, en línies generals, l’encontre ha estat positiu. Els representants del sector consultats per Altaveu entenen que “ha anat bé” i parlen d’un cert optimisme. Entre altres coses, perquè ha quedat explicitada la voluntat per part de Govern de permetre la reobertura. Sense una data concreta, per ara, però si amb un horitzó clar: juliol. Pel mes vinent els negocis han de poder tornar a posar-se en marxa, tot i que, per ara es posa la data més en la segona quinzena que no pas en la primera, sempre a l’expectativa de com evolucionin les dades sanitàries.

Les discoteques es podran continuar acollint als ERTO.

Relacionat

L’oci nocturn demanarà que la reobertura es faci amb prou marge horari perquè sigui rendible

Faltaria, però, concretar les condicions d’aquesta reactivació. Evidentment, la seguretat sanitària ha de ser màxima, però un dels punts que s’ha volgut traslladar al Govern és la necessitat que també hi hagi prou marge perquè els negocis puguin aconseguir una mínima rendibilitat. No es vol, queda clar, obrir per perdre diners. I menys després de mesos tancats.

Un punt clau, en aquest sentit, és el temps d’obertura. L’horari. Cal, han posat en relleu els empresaris, prou marge per tenir una certa rotació de clientela. I això passaria per dues o tres hores més després de la mitjanit, quan tanquen actualment els restaurants i bars. La petició hauria estat ben rebuda pels representants sanitaris que, però, no han volgut expressar un compromís definitiu. Falta, han indicat, acabar de consensuar-ho amb la resta de l’executiu. Tot i això, la sensació inicial és que s’estaria disposat a arribar fins a les tres de la matinada.

Queda, per tant, encara camí per recórrer i feina a fer. En les pròximes setmanes, es preveuen noves trobades al mateix temps que, des de Salut, s’avança en l’elaboració d’un protocol clar. En ell, per exemple, també caldrà concretar si es permet o no el ball, quina seria la separació entre taules o si es podrà consumir a la barra, entre altres aspectes.

A partir de la trobada, que ha servit per recollir les idees, neguits i propostes del sector, Salut elaborarà aquest protocol. Des del Govern s’hauria deixat clar que, igual que ha passat amb altres branques de negoci, s’apostaria per una fórmula “gradual”. No s’ha concretat, però, si això s’aplicaria tant a l’horari com a l’aforament. Un altre dels detalls que s’haurà de concretar en els pròxims dies.

Comentaris (2)

Trending