L’oci nocturn demanarà que la reobertura es faci amb prou marge horari perquè sigui rendible

El sector proposarà a Govern que, com a mínim, es permeti els locals treballar “fins a les dues o tres de la matinada” per tenir “prou rotació de clients”

Les discoteques es podran continuar acollint als ERTO.
Les discoteques es podran continuar acollint als ERTO. ARXIU

L’oci nocturn comença a veure la llum al final del túnel de la pandèmia. Els establiments confien a poder reprendre l’activitat en unes setmanes. De fet, la vinent hi ha prevista una reunió amb Salut per mirar d’abordar com hauria de ser la reobertura per garantir la seguretat i minimitzar el risc de contagi. Des del sector s’és conscient que cal apostar per la prudència, però a la vegada avisen que necessitaran franges horàries prou àmplies per fer mínimament rendibles els negocis.

Així ho explica Carlos Nascimento, un dels representants del sector en les converses amb Govern. Els propietaris dels diferents establiments treballen per poder consensuar una postura de cara a aquest treball conjunt amb el ministeri. Per ara, es té clar que han de tenir prou hores d’obertura per poder realment generar activitat en un context on, això està ja clar, tindran aforaments sensiblement reduïts.

També volen que sigui possible ballar a les discoteques, ni que sigui amb mascareta i a prop de les taules, amb prou separació entre elles

El sector ja entén que en cap cas es tornarà a les franges habituals abans de la pandèmica, però si que avisa que “ens cal un marge d’horari per poder tenir una certa rotació de clients”. Així, Nascimento apunta que “com a mínim fins a les dues o les tres de la matinada”. En cas contrari, alerta, “no hi haurà prou temps per amortitzar l’obertura”.

I és que, recorda, “a una discoteca o un pub, fins a la mitjanit, no hi ha ningú”. Per tant, “necessitem aquestes dues o tres hores”. En definitiva, el que es vol és que “la gent pugui fer una copa i que hi hagi temps per a un cert moviment”.

Un altre dubte és si a aquests espais es podrà recuperar el ball. Nascimento entén que es podria fer “amb la mascareta posada” i que “només es pugui treure si s’està a una taula”. En aquest punt, entén entre cada grup de persones hi podria haver separació amb prou garanties, possibilitat factible, entén, en un local amb aforament limitat. De fet, assegura que “a Espanya es pot estar aixecat ballant amb la mascareta al costat de la taula”.

Més complicat, tot i que sense descartar-ho, es veu l’opció de demanar que els clients entrin amb un test d’antígens negatius. Nascimento entén que “és complicat d’implementar perquè cal una persona que ho controli específicament cada dia”. També avança la idea de “demanar si és factible permetre el ball a aquelles persones que estiguin vacunades”.

Justament, el procés de vaccinació dona esperances al sector. “Si arriben durant el juny les dosis que s’han dit, estaríem en molt millors condicions i es podrien deixar més marge”, apunta. Seria, sense cap mena de dubte, un baló d’oxigen per a uns establiments que han patit fortament les conseqüències de la pandèmia. “Hem hagut de pagar el 25% dels lloguers i el 25% dels salaris tot i estar tancats”, recorda. Per això, avisa que “hi ha alguns locals que no tornaran a obrir” o que, si ho fan, serà amb altres gestors al capdavant perquè han preferit traspassar-los.

Comentaris (1)

Trending