La nova llei dels ERTO endarrereix ‘sense motiu’ l’abonament de les prestacions públiques

Desenes de treballadors amb la jornada reduïda o sobretot amb el contracte temporalment suspès encara no han cobrat la part de la remuneració del gener que li correspon a l’administració

Instal·lacions del departament d'Ocupació.
Instal·lacions del departament d'Ocupació. ARXIU

Desenes de treballadors, centenars fins i tot, que es troben immersos en expedients de reducció de jornada o de suspensió temporal del contracte de treball encara no han cobrat, ben entrat el mes de febrer, la part de la remuneració de gener que li correspon a l’administració. Encara que hi ha casos puntuals d’errors en la documentació, el gros dels blocatges dels abonaments es deu als canvis que ha comportat la nova llei dels ERTO, en vigor des de l’1 de gener.

La situació està generant nombroses dificultats a molts assalariats, que sí que han percebut la part del salari corresponent a l’empresa per a la qual estan treballant, però en canvi no han cobrat la prestació pública, que és la part més rellevant de la remuneració. Ni les empreses ni encara menys els treballadors obtenen cap resposta per part de l’administració. Només en casos puntuals, s’ha dit, es pot atribuir a errors documentals.

En la majoria de les ocasions el silenci és la resposta i en altres casos la justificació és el retard que duen els departaments concernits per la implementació de darrer marc legal regulador dels ERTO, que tot i ser en substància el mateix que l’anterior, experiments algunes modificacions que estarien endarrerint els abonaments.

Comentaris (5)

Trending