Els notaris noten un descens del 30% de les operacions immobiliàries, sobretot en gent del país

El president de la Cambra de Notaris, Joan Carles Rodríguez Miñana, assenyala que l’alentiment l’han començat a notar des de després de Carnaval i “l’abril ha estat dolent històricament”, tenint en compte que els preus estan molt elevats i els tipus d’interès han pujat

Nova promoció d'habitatges.
Nova promoció d'habitatges. G. P.

El conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina, alertava d’una possible recessió a la tardor. Un alentiment de l’economia que ja l’estan començant a percebre els notaris, sobretot des de després de Carnaval. El president de la Cambra de Notaris, Joan Carles Rodríguez Miñana, ha explicat que la davallada de les operacions de compravenda, sobretot amb gent del país haurien caigut al voltant d’un 30%.

“Els notaris estem notant les darreres setmanes una disminució de l’activitat pel que fa a l’adquisició d’habitatges residencials”. Així s’ha expressat Rodríguez Miñana al respecte a les paraules de Lluís Alsina en el marc de la Junta d’Accionistes de MoraBanc que es va celebrar la passada setmana.

Ha xifrat al voltant d’un 30% la caiguda de les operacions, sobretot amb gent del país. “Tal com està el lloguer, la ciutadania mira si pot comprar, però amb els preus actuals és complicat”, ha expressat. “Ho he parlat amb la Cambra de Notaris i hi ha menys alegria, sobretot en el sector immobiliari”, ha subratllat. Afegeix que “des de Carnaval que és quan van notar el descens i l’abril ha estat dolent històricament perquè és un mes de canvi amb el final de l’hivern i l’inici de la primavera”. A això, diu, cal afegir-hi l’augment dels tipus d’interès, que pot també frenar algunes operacions. En aquest sentit, ha volgut destacar que “estem detectant que gent amb estalvis estan amortitzant els préstecs o els darrers anys d’hipoteca, que abans amb els interessos baixos no ho feien”.

En canvi, pel que fa a la inversió estrangera en immobles, assenyala que “la gent ve a buscar una segona o una tercera residència i no tenen necessitat d’endeutar-se amb un interès del 5%”. Per tant, “la gent té diners i els ha de col·locar i no han de demanar finançament als bancs”.

Tot i aquest alentiment, el president de la Cambra de Notaris confia que la situació no serà greu, es tornarà a remuntar i “el país és fort i se’n sortirà”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending