Només 1 de cada 4 empreses preveu fer del teletreball la modalitat principal quan passi la Covid

La majoria de negocis entén que es una fórmula que es pot fer servir de forma puntual però aposten per tornar al sistema tradicional quan la situació sanitària ho permeti

El teletreball ha guanyat força amb l'esclat de la pandèmia.
El teletreball ha guanyat força amb l'esclat de la pandèmia.

L’esclat de la pandèmia del coronavirus va forçar l’expansió del teletreball. Moltes empreses van continuar la seva activitat, però amb els seus empleats fent feina a casa. Es tracta d’una modalitat que, en certa forma, ha vingut per quedar-se, però, potser, no d’una forma generalitzada. Només un de cada quatre negocis preveuen que, un cop se superi l’emergència sanitària, sigui la fórmula predominant de la seva activitat.

Així es desprèn dels resultats del segon estudi sobre la maduresa digital de les empreses andorranes presentat aquesta setmana per MoraBanc  i la Cambra de Comerç i realitzat per Iniced. L’enquesta es va fer enviant el qüestionari a més de 400 empreses del país, totes amb deu o més treballadors. D’elles, 102 van respondre, xifra que es considera prou significativa per extreure conclusions.

Un augment de la productivitat i optmitzar els recursos, els aventatges que les empreses veuen en el fet que els seus empleats treballin des de casa

El que queda clar és que una gran part de les organitzacions empresarials van haver de recórrer al teletreball a partir de l’esclat de la crisi sanitària. Ara bé, també està clar que la gran majoria no preveu que aquesta situació s’allargui en el temps. Així, només un 28% dels negocis enquestats avancen que mantindran de forma permanent l’actual sistema com a “model diari”.

En canvi, una de cada dues societats considera que el treball a distància s’ha de mantenir de “forma puntual” però expressa la voluntat de retornar a les oficines segons vagi millorant la situació sanitària. Un altre 19% de les empreses que han participat en l’estudi estimen que el que passarà és que en farà un recurs més. De les consultades, un 6% han indicat que no han implementat aquest sistema.

En línies generals, són dos els avantatges que el teixit empresarial que l’ha implantat veu en el teletreball. Un 53% dels enquestats considera que ha ajudat a augmentar la productivitat. En canvi, un 46% destaca especialment que han pogut fer una optimització dels recursos materials i econòmics a la vegada que veuen una oportunitat per a la innovació.

Un altre canvi que va portar l’esclat de la pandèmia va ser la potenciació de les noves tecnologies. Dels enquestats en l’estudi un 46% assegura que van implementar la venda en línia. Un altre 34% explica que van potenciar de forma important tant la seva presència a les xarxes socials com la seva pàgina web. En canvi, només un 13% assegura que no va fer cap canvi en les relacions amb els clients, sinó que van continuar amb les mateixes eines que ja tenien prèviament.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending