La negociació per fixar la compensació per l’abonament de bus gratuït, parada des de les eleccions

Les companyies lamenten que no s’hagi avançat els darrers mesos i estan a l’espera que l nou Govern es posi fil a l’agulla; a la vegada, adverteixen que l’1,31 euros per viatge fixat de forma provisional és insuficient

Dos busos esperant a una parada.
Dos busos esperant a una parada.

La negociació entre Govern i les operadores de bus per determinar la compensació que han de rebre per cada viatge fet amb els abonaments gratuïts no avança. I, en aquest cas, el motiu és que des de la convocatòria de les eleccions, tot va quedar aturat des de l’executiu. Ara, les companyies esperen que un cop constituït el gabinet es posi fil a l’agulla per culminar el procés. Tenen clar que, vistos els treballs dels seus experts, la xifra final hauria de ser superior a l’1,31 euros fixats en el seu dia.

Les fonts properes a les empreses consultades per Altaveu accepten amb resignació aquesta situació. No amaguen, però un cert descontentament amb tot plegat, amb la sensació que s’està endarrerint una negociació que, entenen, no hauria de ser especialment complicada. Tot arrenca al gener. Govern va comunicar a les companyies que es modificaria el sistema de compensació acordat quan es va implementar la gratuïtat pels residents.

Fins llavors, s’havia pagat 30 euros cada cop que s’activava un abonament mensual, independentment dels viatges que es fessin posteriorment. L’executiu entenia que calia passar a un sistema diferent. Pagar per cada trajecte efectivament fet. I va fixar una quantitat: 1,31 euros per cada cop que es marcava. El compromís és que aquesta xifra era provisional a l’espera de negociar amb les companyies la definitiva.

Primer pla d'un bus, ple.

Relacionat

La compensació a les companyies de bus per la gratuïtat del servei es passa a fer per viatge fet

El problema és que aquestes converses, que bàsicament havien de dur a terme els experts de totes dues parts, van quedar aturades arran de la convocatòria electoral. I, fins ara, poc s’ha avançat. Per no dir gairebé res. I això és el que es lamenta des del sector. “Tot es va aturar i es va quedar a l’aire”, apunten. I, ara, “estem a l’espera que els nous responsables digereixin el tema i puguem parlar”.

Així, apunten que “els nostres experts sí que es van poder reunió amb els de Govern, però aquests tot just estaven esperant instruccions”. I, per tant, poc es va poder avançar. Ara, “estem a l’espera de notícies”, tot i que es considera que “no s’hauria d’allargar gaire més”.

Al llarg d’aquests mesos Govern ha anat complint i pagant el que es va establir en el seu dia: 1,31 euros per viatge. I això dona cert marge d’espera a les empreses. Això sí, des del sector es remarca que es considera que la xifra “no és suficient”. Per tant, entenen que, un cop es tanqui la definitiva, aquesta haurà de ser superior. I, també, que hauran de percebre una regularització.

“L’1,31 l’estan complint, però queda per sota del que hauria de ser”, apunten. A banda, entenen que “després també cal mirar quins paràmetres volen aplicar, per exemple si s’ha de compensar també pel gasoli o altres criteris. Això és el que no sabem”. Per això, una certa impaciència ja existeix, a l’espera, però, que un cop es posi fil a l’agulla el tema es pugui tancar d’una forma prou àgil.

Comentaris

Trending