Més de 200 nous negocis en els mesos del postconfinament

Entre juliol i setembre es van donar d’alta 201 establiments, tot i que també van tancar 126, segons les dades del registre de comerç

Els tallers mecànics han estat un del sector on més moviment d'altes i baixes s'ha produït.
Els tallers mecànics han estat un del sector on més moviment d'altes i baixes s'ha produït.

A 30 de setembre, hi havia registrats un total de 9.767 comerços actius al país. La xifra és molt similar -de fet, fins i tot, lleugerament superior- a la de tres mesos abans gràcies al fet que des del juny s’han obert 201 nous establiments. En aquest mateix període, s’han registrat 126 tancaments. Per tant, tot fa pensar que, per ara, la crisi del coronavirus no s’ha traduït en una clausura forta de negocis.

Així ho revelen les dades facilitades aquest matí pel departament d’Estadística, amb l’evolució de la creació i destrucció de comerços dels darrers mesos. A 30 de setembre, hi havia  un total de 9.767 establiments actius. Això suposa un balanç positiu de 75 en comparació a tres mesos enrere. Per tant, un lleuger increment del 0,8%.

De les dades, es desprèn que entre juliol i setembre, i coincidint amb la tímida reactivació econòmica viscuda en el postconfinament, es van obrir fins a 201 nous negocis, especialment als sectors d’activitats professionals, científiques i tècniques i el de reparacions de vehicles de motor.

Aquests mesos, però, també es van produir tancaments. Fins a 126 es van donar de baixa, dada superior a la registrada el trimestre anterior (d’abril a juny, per tant, en ple confinament). Curiosament, aquí també hi ha una notable presència d’establiments dedicats a la reparació de vehicles de motor, però també d’hostaleria.

Pel que fa a la comparativa general, els 9.767 comerços registrats a finals de setembre, suposen una xifra més elevada que la de fa un any. En concret, un 3,3% superior als 9.453 de setembre del 2019.

Etiquetes

Comentaris

Trending