El mercat de les joies i l’electrònica lideren les exportacions al Principat

Iniciativa Actua ha presentat una plataforma en línia per proporcionar la informació necessària als empresaris a l’hora d’internacionalitzar un negoci

El ministre Gallardo ha presentat aquest matí la iniciativa “Creixem també fora d’Andorra”
El ministre Gallardo ha presentat aquest matí la iniciativa “Creixem també fora d’Andorra”

Iniciativa Actua ha presentat aquest dilluns una plataforma en línia per donar l’oportunitat a les empreses del país d’internacionalitzar el negoci. Sota el lema “Creixem també fora d’Andorra”, l’agència assessorarà el teixit econòmic, permetent l’accés a la informació relativa als mercats i licitacions internacionals, les estadístiques d’importació i exportació o les fires i concursos que s’organitzen arreu del món, entre altres coses. L’any 2019, les exportacions al Principat -liderades per les joies i l’electrònica- van arribar als 113 milions d’euros.

El portal d’internacionalització serà gratuït, encara que per accedir a tota la informació l’empresa s’haurà de registrar a la plataforma. Entre els serveis que ofereix, els empresaris podran consultar una àmplia base de dades dels diferents països i els seus mercats, dades relatives a la importació i l’exportació -amb la possibilitat de segmentar per sector-, les diferents condicions de les duanes, totes les licitacions a les quals es poden presentar o les assegurances que poden contractar. Quant al registre, aquest permetrà a Actua realitzar un seguiment de l’evolució de l’empresa, conèixer els interessos individuals, identificar els aspectes de la plataforma a millorar i, en definitiva, oferir un seguiment personalitzat per a cada usuari.

Gallardo ha declarat que “volem donar la possibilitat als empresaris del país perquè puguin diversificar el motor del seu negoci”​.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha declarat en roda de premsa que “davant la situació d’incertesa i els mercats volàtils, volem donar la possibilitat als empresaris del país perquè puguin diversificar el motor del seu negoci. Així, podran aprendre les directrius bàsiques, fer un autodiagnòstic, escollir el canal de venda o utilitzar eines per calcular els costos de l’exportació, per exemple”.

Gallardo també ha explicat que el projecte era un dels objectius de l’actual legislatura per “no només atreure inversió a Andorra, sinó també per exportar productes i serveis del país. Hem de diversificar la nostra economia, ser menys dependents dels motors econòmics actuals, encara que volem continuïn sent presents durant molts anys”. “Molts empresaris han hagut de replantejar el seu model de negoci per la crisi i aquesta iniciativa pot ser una palanca per a ells”, ha conclòs.

Etiquetes

Comentaris

Trending