Marsol assegura que “treballarem per fer arribar mà d’obra per cobrir les necessitats que tenim”

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge tractarà la problemàtica amb la CEA i la Cambra de Comerç i aposta per obrir noves quotes i que el servei sigui de qualitat

Conxita Marsol
Conxita Marsol Albert Sanjuan

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, s’ha referit a la manca de mà d’obra generalitzada expressada per més de la meitat dels empresaris en l’Enquesta de Conjuntura de la Cambra de Comerç. Manifesta que cal treballar amb la patronal i la mateixa CCIS per “trobar la manera de fer arribar mà d’obra qualificada per cobrir les necessitats que tenim i hem de treballar per la qualitat”.

Marsol és conscient de la problemàtica que pateixen molts dels empresaris del país per trobar mà d’obra qualificada i com ha quedat reflectit en l’Enquesta de Conjuntura de la Cambra de Comerç, concretament un 53,6% manifestava aquesta preocupació. “Estem en un moment econòmic potent i hem de gestionar aquest problema”, ha expressat. Per aquest motiu, ha assegurat que treballaran amb la CCIS i també amb la Confederació Empresarial Andorrana “per trobar la manera de fer arribar la mà d’obra per cobrir les necessitats que tenim”.

Entre les solucions que proposa hi ha “obrir més quotes perquè puguin venir més persones” i aposta perquè aquestes permetin “oferir un servei de qualitat” També creu que s’haurà de mirar la qüestió salarial. En aquest sentit, recorda que en campanya electoral “ens vam comprometre que el salari mínim es situï al 60% del salari mitjà”.

L’habitatge, com va expressar el dia del jurament del càrrec, serà la primera de les seves prioritats. Alerta que “no podem esperar més en aquesta qüestió” i ha anunciat una propera reunió amb l’Associació de Propietaris de Béns Immobles. Mentrestant, diu, ha parlat amb alguns presidents dels grups parlamentaris i pensa que “ens entendrem”.

Etiquetes

Comentaris (23)

Trending