Malestar del sector del transport per les formes de Govern a l'hora d'autoritzar l'entrada d’Hife

Transports s'ha reunit amb les companyies d'autobusos i els ha explicat que han ampliat l'autorització a dues empreses el servei que prestava Montmantell, es tracta de la que té seu a Tortosa i Autocars Andorra 2011 amb l'objectiu de no perjudicar els usuaris

Un autocar d'Hife a l'Estació Nacional d'Autobusos
Un autocar d'Hife a l'Estació Nacional d'Autobusos Toni Solanelles

L’Associació d’Empreses de Transport de Viatgers, que engloba les companyies que presenten el servei al país, s’ha reunit aquesta tarda amb reprentants del departament de Transports per saber de primera mà com s’ha produït l’entrada de la companyia Hife, que té seu a Tortosa, i des d’aquest dimecres opera les línies que realitzava Grup Montmantell, que ha comunicat la fallida a la Batllia. Després de les explicacions, l’entitat considera que la via utilitzada “no és la més normal” i demanen que “es recondueixi com més aviat millor”.

El departament de Transports ha convocat aquest dijous d’urgència al sector del transport de viatgers després que Grup Montamentell deixés de prestar el servei arrossegat per la fallida de la Hispano Andorrana i que ja ho ha comunicat també a la Batllia. Segons ha explicat el gerent de l’Associació de Transport de Viatgers, Iago Andreu, des del departament de Transport els han explicat que davant d’aquesta situació el que han fet és ampliar l’autorització que tenia Montmantell a dues empreses, una d’elles és Hife i l’altra, Autocars Andorra 2011, que segons fonts consultades, seria de l’entorn de la companyia que ha hagut de tancar.

Autocars aparcats a l'Estació d'Autobusos

Relacionat

Embolic en el sector del transport amb l’arribada d’Hife al país

Andreu exposa que “podem arribar a entendre que es pugui fer una cirurgia de guerra per no deixar els usuaris sense una part del servei, tenint en compte que la importància de la línia entre Andorra i la Seu d’Urgell”. Ara bé, es queixen que “la via emprada per Govern no és la més normal” i considera que una solució hauria passat per ampliar i acotar els horaris de l’altra companyia que també presta el servei, Camino Bus.

Des del sector demanen que “recondueixi la situació com més aviat millor i la continuïtat del servei que sigui el més normal possible”, tenint en compte que Espanya encara no s’ha posicionat. Fonts Governamentals han explicat que l'autorització es provicional, però no han sabut dir fins quan i quins han de ser els propers passos a seguir.

Comentaris (2)

Trending