Els llocs de treball oferts al servei d’Ocupació tripliquen el nombre d’aturats inscrits

Octubre es va tancar amb 592 persones en recerca de feina, 48 menys que al setembre, però amb una forta pujada del nombre de propostes laborals, fet que evidencia la dificultat de les empreses per trobar els perfils necessaris

El portaveu del Govern, Eric Jover.
El portaveu del Govern, Eric Jover. SFGA

La reactivació de l’economia propiciada per la millora de la situació sanitària es deixa notar, també, en el mercat laboral. El nombre d’inscrits al servei d’Ocupació ha registrat un descens per novè mes consecutiu i se situava, a 31 d’octubre, en 592 persones, 48 menys que al setembre. La dada que preocupa, però, és el fet que el nombre de llocs de treball ofert triplica ara els aturats: 1.745, fet que evidencia “una dificultat per trobar els treballadors necessaris per desenvolupar l’activitat per part de les empreses”.

Així ho ha admès el ministre portaveu, Eric Jover, tot i que, en termes globals, considera “positives”, les noves dades del servei. A finals d’octubre, hi havia apuntats 592 aturats, el que representa una disminució del 7,5% en comparació a la dada a 30 de setembre. Jover ha volgut destacar que es tracta del novè mes consecutiu de descens.

Paral·lelament, al servei hi ha registrades fins a 1.745 llocs de feina, en comparació als 1.402 de 30 dies abans. El portaveu de l’executiu admet que aquesta dada té un aspecte negatiu: “la dificultat de les empreses per trobar gent amb les competències associades a determinats llocs de treball”.

Es tracta d’un problema al qual, ha afirmat, es vol buscar solució. “Estem en debat amb els sectors d’activitat per veure quines mesures podem desenvolupar”, ha comentat. Això sí, ha recordat que ja s’ha optat per unes quotes de temporada i general “superiors a les d’altres anys” per “facilitar l’accés a aquesta mà d’obra vist que el mercat interior està saturat”.

I és que, ha reconegut Jover, “qualsevol situació de desequilibri és preocupant”. Ara bé, també ha deixat clar que “millor que sigui aquesta proporció que no la inversa, que és el que ens vam trobar fa uns mesos”.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending