L'IPC avançat d'octubre mostra una estabilitat dels preus

La taxa interanual es manté en el 0% que és el mateix que es va avaluar el mes de setembre tot i que la informació que es facilita es orientativa i caldrà esperar a la dada definitiva

Comentaris

Aliments exposats a un centre comercial.
Aliments exposats a un centre comercial. Altaveu

La variació interanual estimada de l’IPC al mes d’octubre del 2020 és del 0%, segons el càlcul de l’indicador avançat. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, es mantindria respecte a l’IPC avaluat al mes de setembre (0%). L’IPC avançat d’Espanya del mes d’octubre del 2020 se situa al -0,9%.

En cas de confirmar-se disminuiria cinc dècimes respecte a la variació registrada al mes de setembre. L’IPC avançat de França del mes d’octubre del 2020 se situa al 0%. En cas de confirmar-se s’estabilitzaria respecte a la variació registrada al mes de setembre.

 L'Índex de Preus al Consum (IPC) avançat es calcula amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la UE. Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC.

La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. L'indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 99% aproximat dels preus d’octubre entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. L’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC. L'IPC definitiu es publicarà el pròxim dia 15.

Etiquetes

Comentaris

Trending