L’IPC de l’agost se situa en el 2,1% respecte a l’any passat

Els productes frescos mantenen una tendència a l’alça situant-se al +3,1% (juliol +1,9%), increments que expliquen el nivell de l’índex

La fruita és un dels productes que s'analitzen per calcular l'IPC.
La fruita és un dels productes que s'analitzen per calcular l'IPC.

L’IPC de l’agost ha complert els pronòstics, ja que s’ha mantingut en el 2,1% respecte a l’any passat, amb un acumulat en el que va d’any de l’1% i un 0,1% respecte al mes anterior. Els productes frescos són els que més pugen.

La variació anual de l’Índex de Preus de Consum (IPC) corresponent a l’agost del 2021 és del +2,1% (agost 2020: +0,4%), segons informa aquest dijous el departament d’Estadística, amb una variació mensual del 0,1% i un acumulat de l’1%. Quant a la inflació subjacent, se situa al +0,9% en relació al mateix mes de l’any anterior.

L’índex de preus al consum mostra dos comportaments diferenciats. Per una banda, els preus dels productes petrolers mantenen una tendència a l’alça situant-se al +20,0%, si bé detec ta un recés respecte el mes anterior (juliol +20,4%). En canvi, els frescos mantenen una tendència a l’alça situant-se al +3,1% (juliol +1,9%), increments que expliquen el nivell de l’índex.

Per altra banda, la resta de productes mantenen una progressió més mesurada, fet que explica la diferència entre l’índex general i la inflació subjacent.

El preu de les fruites i verdures entra en el càlcul de l'IPC.

Relacionat

L'IPC augmenta una dècima en relació al juliol

Comentaris

Trending