L'IPC augmenta una dècima en relació al juliol

La variació interanual estimada al mes d'agost és del +2,1% segons els càlculs del departament d'Estadística

El preu de les fruites i verdures entra en el càlcul de l'IPC.
El preu de les fruites i verdures entra en el càlcul de l'IPC. ARXIU

La variació interanual estimada de l’Índex de Preus al Consum (IPC) al mes d’agost del 2021 és del +2,1%, segons el càlcul de l’indicador avançat que ha fet públic aquest dimecres el departament d'Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, augmentaria una dècima respecte a l'avaluat al mes de juliol (+2%).

L’IPC avançat d’Espanya del mes d’agost del 2021 se situa al +3,3%. En cas de confirmar-se augmentaria quatre dècimes respecte a la variació registrada al mes de juliol. Pel que fa a l’IPC avançat de França del mes d’agost del 2021 se situa al +1,9%. En cas de confirmar-se augmentaria set dècimes respecte a la variació registrada al mes de juliol. Aquest indicador avançat es calcuka amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la UE. Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC.

La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. Aquest indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 99% aproximat dels preus d’agost entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. L’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC. 

Etiquetes

Comentaris

Trending