Indignació als bars per la reducció de l’ajuda al lloguer

El sector nega que s’hagi recuperat la normalitat, com va justificar el Govern, i demana que es plantegi allargar la cobertura del 75% de la renda fins, com a mínim, la finalització dels ERTO, el 30 de juny

Les taules i les cadires de la terrassa del bar de la Plaça del Poble.
Les taules i les cadires de la terrassa del bar de la Plaça del Poble.

Els bars han rebut amb enuig l’anunci de la reducció de l’ajut al lloguer fet pel Govern. Des del sector s’ha rebut de forma molt negativa el fet que, a partir d’ara, només es cobreixi el 50% per cent de la renda dels locals. Entenen que és una disminució massa prematura tant pels mesos continuats de pèrdues que pateixen com per les restriccions que encara se’ls apliquen. I, a la vegada, lamenten que l’avís hagi arribat quan tot just queden deu dies per arribar al proper pagament, ja només amb la meitat coberta per l’executiu.

El portaveu de la Unió de Bars, Francesc Medina, no s’ha mossegat la llengua a l’hora de criticar la decisió. Especialment troba poc assenyat el fet que s’asseguri que la situació dels establiments s’està normalitzant quan “tenim encara l’horari bloquejat fins a les nou del vespre i l’aforament al 50%; és absurd”. En aquest sentit, recorda que, amb la relaxació de mesures de la setmana passada, tot just s’han guanyat dues hores de servei diàries: la que va entre les vuit i les nou de la tarda i la que ja no cal tancar per ventilar.

Els hotels són un dels sectors que més han recorregut als ERTO.

Relacionat

Sense ERTOs a partir del 30 de juny però sí “mesures d’acompanyament” pel teixit econòmic i social

Es tracta, deixa clar d’un avenç massa curt per poder entendre que “som capaços de treure diners per pagar aquest 25%”. A més, recorda que els establiments “fa un any que arrosseguen pèrdues”. Per tant, pocs estan en condicions d’assumir aquesta reducció d’ajut.

També lamenta que l’avís s’hagi fet tot just a deu dies per haver d’afrontar un pagament de lloguer, ja només amb la cobertura del 50% per part del Govern. “En un local de 1.000 euros, parlem de 250 que no estaven previstos. En 28 hores hem de treure aquest benefici amb un aforament encara molt reduït?”, es demana.

Des de la Unió de Bars es deixa clar que “no volem ajudes infinites”, però “sí que se’ns consulti abans de fer res” i no “colpejar un dels sectors ja més tocats”. A banda, no nega el temor a la possibilitat que no trigui a produir-se noves reduccions del percentatge cobert. En canvi, al seu entendre, el que caldria és mantenir el 75% de fins ara “com a mínim igual que els ERTO”. És a dir, fins a finals de juny.

Comentaris (8)

Trending