S’incrementa el nombre d’inscrits al servei d’ocupació en gairebé 200 persones en un mes

Gallardo ha informat que, de les 286 sol·licituds efectuades en relació als ajuts per afrontar els lloguers d’establiments, hi ha 114 que ja s’han tramitat correctament

El ministre Jordi Gallardo durant una compareixença.
El ministre Jordi Gallardo durant una compareixença. C. ESTEVE / SFGA

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha informat aquesta tarda en roda de premsa que el nombre de ciutadans inscrits al servei d’ocupació ascendeix a 1.134 i el total de persones en recerca d’una millora laboral és de 711. Respecte al programa de contractació pública que es va engegar per pal·liar els efectes de la crisi sanitària, s’han beneficiat 186 persones, de les quals 172 ho han fet a través del Govern i l’administració de la justícia i 14 gràcies a empreses parapúbliques o entitats socials.

Així doncs, tenint en compte que el 18 de novembre el nombre d’inscrits era de 944, la xifra s’ha incrementat en 190 ciutadans. En aquest sentit, Gallardo ha declarat que “és evident que hi ha una davallada en la xifra d’assalariats” però que, “a poc a poc, les persones que accedeixin a una feina optaran a millors salaris”.

D’altra banda, el ministre ha anunciat que s’han efectuat 286 sol·licituds per beneficiar-se dels ajuts al lloguer per a establiments, especialment per part dels que estan relacionats amb el sector de la restauració. Del total, hi ha 114 peticions que s’han tramitat correctament. Concretament, 96 rebran un ajut per valor del 25% del lloguer, 11 optaran a cobrir el 50% del pagament i 7 locals es beneficiaran de l’ajuda que cobreix el 75% del lloguer.

El pressupost destinat fins ara és de 102.208 euros, però Gallardo ha subratllat que la resta de negocis que han sol·licitat la prestació encara es podran acollir. De fet, ha precisat que els 172 establiments que encara no han pogut accedir a l’ajuda han d’atorgar informació complementària i, llavors, es procedirà a la tramitació.

Comentaris (7)

Trending