Clam contra Andorra Telecom per la segona incidència en dos dies que ha fet caure una hora internet

L’avaria ha estat causada per la “degradació de servei” d’una de les línies internacionals i Andorra Telecom admet que, pel tipus de problema, no s’ha pogut detectar fins rebre les queixes dels clients

Comentaris

Seu central tecnològica d'Andorra Telecom.
Seu central tecnològica d'Andorra Telecom. ARXIU

La xarxa d’internet ha patit aquest matí una incidència que ha provocat problemes per navegar a molts usuaris. Un dels principals efectes que s’ha detectat és el fet de no poder accedir a determinades pàgines webs, com ara les vinculades a Google. La situació s’ha allargat durant una bona estona -oficialment, des d’Andorra Telecom han indicat finalment que ha durat una mitja hora-. L’avaria, que se suma a la registrada dilluns, ha generat enuig entre molts internautes.

Des de l’operadora s’ha confirmat la incidència, que s’atribueix, segons fonts de la companyia, a un problema “a una línia internacional”. S’admet que ha arribat a durar una mitja hora amb una afectació “aleatòria” entre els clients. Malgrat que les queixes constatades per Altaveu són nombroses, l’empresa assegura que només hauria provocat dificultats per navegar a un 20% dels usuaris.

“El departament tècnic està en tensió perquè sabem que els usuaris estan sensibles”, ha admès el portaveu de la companyia, Carles Casadevall

És la segona gran avaria que pateix la xarxa en tot just 48 hores. Dilluns una altra incidència va deixar sense servei un nombre important d’internautes. La situació ha generat un important enuig entre bona part dels usuaris.

Des de la companyia, s’admet que és lògic que hi hagi un cert malestar entre els clients. Així ho ha apuntat el portaveu, Carles Casadevall. “El departament tècnic està en tensió perquè sabem que els usuaris estan sensibles”, ha apuntat. Al mateix temps, ha volgut atribuir a una certa mala sort la confluència en tot just tres dies de dues incidències. “Sembla que ens hagin fet mal d’ull”, ha indicat.

Pel que fa a la d’aquest dimecres, Casadevall ha explicat que la companyia té fins a cinc línies per gestionar el tràfic internacional. Una d’elles és la que ha fallat. I ha estat una avaria que no es pot detectar fàcilment. “Que hagués caigut tota hagués estat millor que el que ha passat, que ha estat una degradació del servei”, ha remarcat. I és que, en el primer cas, “salta l’alarma i ja es desvia automàticament el tràfic”. En canvi, en aquest cas no ha estat fins que els clients han començat a avisar que han tingut constància que alguna cosa fallava i, llavors, s’ha pogut actuar.

Seu central tecnològica d'Andorra Telecom.

Relacionat

La incidència a Andorra Telecom ha afectat durant 24 minuts 8.000 clients del servei Internet fibra

“Entre que s’ha detectat i que s’ha pogut derivar el tràfic, hem estat uns quinze minuts”, ha apuntat. També ha remarcat que, en ser degradació, no afectava tota internet. Per exemple, “tu podies no consultar el correu però sí està fent una videoconferència amb el Meets”.

Comentaris (17)

Trending