Els importadors de carburants contradiuen Calvó afirmant que no hi acord amb la taxa d'hidrocarburs

Lamenten que la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó hagi pres de forma unilateral la decisió de començar a gravar els combustibles a partir de la tardor d’aquest any, aplicant 10 dels 15 euros per tona de diòxid de carboni previstos inicialment

Sortidors de carburant en una benzinera.
Sortidors de carburant en una benzinera. ARXIU

L’Associació d’Importadors i Distribuïdors de Carburants d’Andorra (Asidca) ha expressat, en un comunicat, la seva sorpresa davant les informacions en què el Govern comunica que s’ha assolit un acord amb l’entitat per aplicar la taxa als hidrocarburs de forma progressiva. L’Asidca ha remarcat que aquesta informació no és certa i ha volgut deixar clar que no ha arribat a “cap acord” amb el Govern en aquesta matèria.

En aquest sentit, l’associació reitera la seva oposició a cap mena d’augment fiscal sobre els carburants ja que qualsevol increment suposarà perdre el diferencial amb els països veïns. L’entitat lamenta que la ministra  de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó hagi pres de forma unilateral la decisió de començar a gravar els carburants a partir de la tardor d’aquest any, aplicant 10 dels 15 euros per tona de diòxid de carboni previstos inicialment.

L'associació considera que  tot plegat suposarà una reducció del diferencial de preu amb els països veïns, farà perdre recaptació d’impostos per la importació dels productes i també farà perdre vendes. En les anteriors reunions amb Govern han explicat que la importació de carburant de l'any 2020 ha patit una davallada del 27% i que el 2021 ha començat ple d’incertesa. També han reiterat que cap dels països veïns, ni Espanya ni França, aplicaran cap increment en els impostos sobre els carburants malgrat tenir-lo previst per aquest any 2021.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending