Immigració saturada

Els temporers que volen accedir a la quota general ha de fer més de dues hores i mitja de cua per tramitar la documentació al Servei d’Immigració i Govern posa en funcionament el sistema de cita prèvia a partir del 2 de maig per a la ciutadania en general

Cues al Servei d'Immigració
Cues al Servei d'Immigració Albert Sanjuan

Temporers que han treballat dues o tres temporades i que volen continuar al país estan fent cua aquests dies al Servei d’Immigració per tramitar el permís de residència i treball i accedir a la quota general. Aquest divendres hi havia treballadors, la majoria argentins que estaven fent cua per tramitar la sol·licitud, alguns dels quals portaven des de les 7.30 hores esperant obtenir el número per fer el tràmit.

La rebaixa dels requisits de tres a dues temporades treballades per accedir a la quota general, està provocant aquests dies que es formin cues al Servei d’Immigració per part de temporers que compleixen les condicions establertes per Govern per accedir a la quota general i aconseguir el permís de residència i treball.

Alguns s’estaven esperant des de les 7.30 hores, és a dir, mitja hora abans de l’obertura. En aquest cas es tracta d’una noia de Mèxic, que ha treballat tres temporades i assegura que “estic a gust a Andorra i em vull quedar durant un temps”. L’acompanyava una amiga de Xile que porta alguns anys al principat. Per la seva part, una parella d’argentins portava des de les 8 del matí esperant per poder fer els tràmits i calculaven que haurien de fer dues hores i mitja de cua. Treballen al sector de la gastronomia i manifesten que “vam venir només per una temporada i ja en portem dues”. Es queixen de l’elevat preu del lloguer i exposen que “destinem el 80% d’un salari a pagar el pis que tenim llogat a Santa Coloma i estem atents al programa de Govern per posar pisos de lloguer a preu assequible”, han explicat.

Cua a l'exterior del Servei d'Immigració.
Cua a l'exterior del Servei d'Immigració.

Per la seva banda, quatre temporers argentins també estaven esperant des de poc després de les vuit. Encadenen entre dues i tres temporades. En el seu cas diuen que “l’empresa ens proporciona allotjament, però estem mirant algun pis, però els preus són cars”. Qui també estava esperant a les portes d’Immigració era una treballadora d’Hondures que porta un any i mig al país. “Faré més de dues hores de cua, però vull continuar a Andorra i ja he pogut fer el reagrupament familiar”, ha exposat, mentre n’hi ha d’altres treballadors, que “com a mínim, ens volem quedar un any”.

CITA PRÈVIA A PARTIR DEL 2 DE MAIG

Davant d’aquesta situació, el Servei d’Immigració posa amplia la cita prèvia a partir del 2 de maig per a les sol·licituds inicials d’immigració i per a les renovacions de les autoritzacions. D’aquesta manera, s’agilitzaran els tràmits i els processos específics que han de dur a terme els ciutadans prop d’Immigració. Així, la cita prèvia a aquest servei pels ciutadans se suma a la cita prèvia per a empreses i gestors, que es va posar en
marxa el novembre del 2022 i que s’ha consolidat com a una eina per facilitar el contacte entre Immigració i els professionals.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending