Els hotels s’activen a contrarellotge davant una obertura al turisme que “arriba massa tard”

Els establiments confien poder atreure els pròxims dies clients, sobretot catalans, però lamenten que “amb més previsió, hauríem pogut treballar bé”

Rètol d'un hotel del Principat.
Rètol d'un hotel del Principat. Toni Solanelles

Els turistes espanyols, finalment, sí que podran arribar a Andorra per Setmana Santa. Almenys així es desprèn de la nova interpretació de la norma que fa el ministeri de Sanitat del país veí i que ha volgut destacar el Govern. L’anunci suposa un petit respir per al sector turístic, però molt més reduït del que podria haver suposat si s’hagués produït ara fa uns dies. Pels hotelers i empresaris d’allotjaments, arriba massa tard, tot i que s’intentarà aprofitar, ni que sigui activant a contrarellotge els mecanismes que permetin captar clients per aquests dies.

El canvi de criteri s’ha fet públic quan tot just falta un dia perquè comencin els dies forts festius de Pasqua. Probablement, amb la gran majoria de possibles clients ja amb algun altre viatge reservat, com assenyalen des del sector turístic. Malgrat això, es confia que permeti millorar unes previsions d’ocupació que vorejaven la catàstrofe.

Una imatge de l'aeroport de Prat, pràcticament buit, i que aquests dies potser remuntarà una mica d'activitat.

Relacionat

Espanya obre la porta per salvar la Setmana Santa i deixa entrar i sortir tothom per fer turisme

“Salvar la Setmana Santa és impossible. Tot el que hi havia fins ara, ha anat caient”, ha explicat el gerent de la Unió Hotelera, Jordi Pujol que, però, admet que el canvi d’interpretació, potser, pot tenir un efecte positiu, ni que sigui petit. “Algun català igual s’anima a pujar els pròxims dies”, indica.

Situació opinió es té des d’Autèntics Hotels d’Andorra. “Arriba una mica massa tard”, afirma una de les seves responsables, Meritxell Casi. “Tenim tots els hotels, tret de tres, tancats. No hi som a temps”, ha lamentat, tot entenen que qui se’n podrà aprofitar “serà el que estigui obert i sempre que la comunicació sigui fluïda i arribi a la gent”. Això contrasta amb el que hagués passat amb un anunci fet fa dies: “Sap greu perquè amb previsió haguéssim pogut treballar bé”.

Des de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics (AEAT), Àlex Ruiz. “Estem contents, tot i que arriba massa tard”, ha indicat. Malgrat això, té clar que els diferents establiments intentaran posar-se en marxa i “a veure què podem atreure”.

Les empreses no amaguen un cert descontent amb com s’ha desenvolupat tot. De fet, lamenten la sensació que no s’ha anunciat fins aquest dimecres aquest canvi de criteri per beneficiar el turisme intern a Espanya i Catalunya. “El que és evident és que arriba just abans que comenci la Setmana Santa. Deixarem de ser malpensats i intentarem treballar per portar el màxim de gent possible”, ha comentat Pujol, tot mostrant certa esperança pel fet que “encara rebem trucades que ens demanen si es pot pujar”.

Ara, això sí, les reserves estan tot just al 10%. “Ni que sigui que al final hi hagi el 12%, benvingut serà”, afirma. També apunta que el canvi de criteri “pot ser positiu si Catalunya torna a un confinament comarcal”, ja que, llavors, “un valencià sí que podria creuar el territori català per venir”.

Comentaris (3)

Trending