Els hotelers confien que la recuperació de la mobilitat amb Catalunya els donarà “vida”

Les patronals esperen que, tot i la crida a limitar els desplaçaments, aconseguiran atreure un cert turisme, fet que ja és una millora en comparació amb la situació actual

Façana d'un dels hotels del país.
Façana d'un dels hotels del país. Altaveu

El sector hoteler ha rebut amb satisfacció l’anunci que confirma la recuperació de la mobilitat, en tots dos sentits, amb Catalunya. Des de les dues patronals, es valora especialment el fet que la interpretació tingui perdurabilitat en el temps i, per tant, no s’hagi de témer canvis cada dos per trets. A banda, entenen que, malgrat la crida a la prudència, vindran turistes i, per tant, es donarà “vida” a aquells establiments que estan oberts, malgrat el fet que, justament, arriba ara una de les èpoques més fluixes de l’any.

Des de la Unió Hotelera, el seu gerent, Jordi Pujol, destaca que “al final, ara la interpretació està clara” i remarca sobretot que es rep amb alegria “no tant pel que fem demà o la setmana vinent, sinó perquè ens dona una tranquil·litat de cara al futur”. A més, entén que ja és una millora, caldrà veure si molt gran o no, amb l’actual situació. “Encara que no sigui gaire gent, vindran. Fins ara, teníem zero”. Per tant, “ens dona una mica de vida”.

De fet, es mostra optimista sobre la possibilitat d’atreure, encara que sigui sense fer cap campanya específica per aconseguir-ho, turisme català. “En un any normal, són setmanes fluixes, però, ara, la gent té ganes de sortir”, posa en relleu. Per això, entén que es pot “compensar el moment baix amb el desig que hi ha de moure’s”.

Avisa, però, que segurament seran pocs els hotels que, encara que estiguin tancats ara, obrin immediatament. “No ho farà tothom, perquè no hi hauria mercat. Els que estiguin tancats aniran mirant com evolucionen les ocupacions”, comenta.

Xavier Espot donant explicacions de la decisió aquesta tarda al vestíbul de l'edifici administratiu.

Relacionat

Permesa la mobilitat entre Andorra i Catalunya

Similar sensació es té a l’associació Autèntics Hotels d’Andorra (AHA). “És una bona notícia tot i que arriba tard”, apunta la seva gerent, Meritxell Cassi. Recorda que “ara ens ve una temporada baixa” fet que, al seu entendre, farà que “els hotels que estan tancats no obrin” fins “veure el flux de gent que podrà pujar”.

El que es valora de forma més positiva és el fet que “almenys, la porta està oberta i això ja és molt”. Tot i això, ara “caldrà valorar cada setmana quins són els índexs d’ocupació”. Confia que dissabtes i diumenges “es treballarà bé perquè la gent necessita sortir”. En una línia semblant a l’expressada des de la Unió Hotelera, espera que la decisió “doni vida” a aquells establiments que, malgrat les dificultats actuals, han apostat per estar oberts.

Comentaris (2)

Trending