Govern projecta assumir l'impost comunal de radicació d'activitats en el nou marc fiscal

S'integraria en el de Societats i l'Executiu transferiria un percentatge per definir a les corporacions comunals

Comentaris

Reunió de la primera taula per al nou marc fiscal de divendres passat.
Reunió de la primera taula per al nou marc fiscal de divendres passat. SFGA / C.Esteve

El Govern projecta assumir l'impost comunal de radicació d'activitats comercials, empresarials i professionals en el nou marc fiscal. Les reunions han començat aquesta setmana amb la voluntat d'aconseguir el màxim consens entre l'Executiu, els comuns i els representants dels grups al Consell General. Una de les propostes és que l'impost s'integri en el de Societats que gestiona Govern. Aquest transferiria un percentatge als comuns. Si la mesura prospera no s'aplicaria fins a la pròxima legislatura.

La reunió de cònsols d'aquest dimarts a Sant Julià de Lòria es preveu moguda. Primer perquè s'ha d'acabar d'enllestir la demanda comunal a la Batllia per les transferències impagades de Govern però també perquè es pot valorar la primera reunió per al nou marc fiscal que va comptar amb la participació de cònsols i de consellers comunals de finances. L'impost de radicació estarà en el punt de mira perquè Govern projecta assumir-lo amb canvis.

Actualment es paga segons la superfície del negoci i no segons els seus resultats. Segons els primers contactes, la proposta té el suport de tots els grups del Consell General i el recel dels comuns que temen que els seus ingressos baixin de man era considerable, tot i que Govern inclouria l'impost de radicació en el de Societats i en transferiria una part a les corporacions comunals. Aquestes, però, intueixen que l'impost per la construcció també disminuirà i que amb menys ingressos no es podran dur a terme alguns projectes.

El cap de Govern, Xavier Espot ha presidit la taula de treball de la reforma fiscal d'aquest divendres.

Relacionat

La taula de la reforma fiscal arrenca buscant el màxim consens

La primera reunió per al nou marc fiscal va servir de presa de contacte i per dir que cal un consens per tirar endavant la reforma. El ministre de Finances, Eric Jover va explicar, després de la trobada, que els tres eixos principals de l'esmentada reforma són: conservar l'homologació internacional,  fer que el país continui sent competitiu i mantenir la capacitat inversora.


 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending