La taula de la reforma fiscal arrenca buscant el màxim consens

Els tres eixos principals són: conservar l'homologació internacional, fer que el país continui sent competitiu i mantenir la capacitat inversora.

Comentaris

El cap de Govern, Xavier Espot ha presidit la taula de treball de la reforma fiscal d'aquest divendres.
El cap de Govern, Xavier Espot ha presidit la taula de treball de la reforma fiscal d'aquest divendres. SFGA / C.Esteve

La taula de treball de la reforma fiscal ha iniciat aquest divendres les seves reunions amb l'objectiu de buscar el màxim consens per marcar el camí de totes les institucions. Els tres eixos principals són: conservar l'homologació internacional,  fer que el país continui sent competitiu i mantenir la capacitat inversora.

La taula va sorgir del darrer debat d'orientació política amb la intenció de fer una gran reforma a nivell fiscal. Terceravia va fer una proposta de resolució que va comptar amb l'adhesió de tots els grups del Consell General. El ministres de Finances, Eric Jover ha explicat que s'han volgut iniciar les reunions sense "a prioris". Aquest divendres s'ha dut a terme una presentació de dades objectives amb les actuals figures impositives de Govern i dels comuns, les recaptacions i els deutes per poder efectuar una primera fotografia global i després compartir en paraules de Jover, "els vasos comunicants".

Des de Govern es considera que s'ha d'entendre la reforma en la seva globalitat i conjuntament estudiar els recursos que es necessiten, com s'utilitzen i simplificar al màxim les estructures. "Ha estat un primer intercanvi en base a aquestes dades. Tots els participants s'han felicitat d'aquesta iniciativa i agraeixo la participació dels comuns i dels grups de l'arc parlamentari", ha indicat el ministre de Finances.

Segons Jover, tots els participants han anat amb una voluntat constructiva. A la segona reunió es recollirà el punt de vista dels comuns perquè aportin la seva primera reflexió. "S'ha d'efectuar el debat el més ampli possible i posar-ho tot sobre la taula. Sense marcar-nos terminis perquè una reflexió ambiciosa voll temps i pausa i anar fent aquest diàleg entre institucions", ha conclòs Jover. El nou marc fiscal s'aplicaria a la pròxima legislatura.

Reunió de la primera taula per al nou marc fiscal de divendres passat.

Relacionat

Govern projecta assumir l'impost comunal de radicació d'activitats en el nou marc fiscal

Comentaris (8)

Trending