El Govern insisteix a les empreses de transport per presentar les factures

El secretari d’Estat d’Economia, Èric Bartolomé, ha animat a les companyies a acceptar la quantia que se’ls ofereix i fer la reclamació a posterior, en cas que ho considerin oportú

El secretari d'Estat d'Economia, Èric Bartolomé.
El secretari d'Estat d'Economia, Èric Bartolomé. Pilar Candel

El Govern no mostra intencions de cedir a les discrepàncies que hi ha amb les companyies de transport per la compensació de la rebaixa dels abonaments. De fet, continua insistint que presentin les factures, que ja se’ls han reclamat, per poder dipositar la quantia que s’ha estipulat des de l’Executiu. El secretari d’Estat d’Economia, Èric Bartolomé, anima a acceptar la xifra que se’ls paga ara, i a fer les reclamacions i els processos administratius que considerin oportuns després.

No es tenen terminis per res, ni per rebre factures, ni per al pagament. La circumstància final podria portar al Govern a acabar dipositant els diners a Batllia, però “no tenim un calendari per a això”, ha assegurat Bartolomé. Per tant, es continua esperant que les empreses, que demostren les seves discrepàncies (sobretot Coopalsa), presentin les factures que se’ls hi van reclamar ja fa més d’una setmana.

Bartolomé ha deixat clar que en cap moment la xifra que se’ls donarà a les companyies serà la que es reclamava des de Coopalsa. A més, responent a la proposta que ha fet el gerent de la companyia, Gabriel Dallerès, d’organitzar una comissió conjunta, ha afirmat que la xifra “està avalada pels nostres experts”. També ha volgut remarcar que, des del Govern, es tenen “tots els elements per pensar que aquesta és la metodologia correcta”. Tot i això, ha apuntat que “tenen tot el dret a no estar d’acord”.

El gerent de Coopalsa, Gabriel Dallerès.

Relacionat

Coopalsa valora que la solució per la compensació passa per una reunió d’experts

En aquest sentit, Bartolomé ha assegurat que la solució no és una comissió. “Si la situació realment és tan tensa, la meva recomanació és traslladar com més aviat millor les factures, rebre la compensació i després presentar un recurs administratiu”, ha explicat el secretari d’Estat. Per poder fer-ho ha indicat que es podrien presentar noves proves. “Acceptar aquests diners no implica res més que això, i de ben segur els ajudaria a millorar la situació”, ha assenyalat Bartolomé.

Comentaris

Trending