Coopalsa valora que la solució per la compensació passa per una reunió d’experts

La companyia assegura que es continua amb les converses amb el Govern, però que s’hauria de convocar una comissió per poder arribar a una xifra en comú

El gerent de Coopalsa, Gabriel Dallerès.
El gerent de Coopalsa, Gabriel Dallerès. Pilar Candel

Coopalsa continua sense haver rebut la compensació per part del Govern després de la rebaixa de les tarifes que es va fer fa quatre mesos. Per la companyia, després de continuar amb les converses, la solució passa per convocar una reunió d’experts. Aquesta seria la forma de poder arribar a una xifra amb la qual estiguin d’acord les dues parts.

El gerent de Coopalsa, Gabriel Dallerès, ha explicat que tant el Govern com la companyia han demanat un informe a experts externs, cadascun per la seva banda. “Ens trobem davant d’un tema tècnic, perquè sobre les decisions no hi ha discrepància”, ha apuntat. Per Dallerès, la solució seria “reunir els experts d’ambdues parts i fer una proposta que vagi d’acord amb la legalitat vigent, i que tingui en compte el plec de bases”.

La missió d’aquesta hipotètica comissió seria trobar el punt en comú, “buscar la quantia exacta”. De fet, Dallerès afirma que la xifra no hauria de ser tan diferent per a les dues parts com actualment ho és. Tot i això, el gerent s’ha mostrat disposat a cedir, sempre i quan els seus experts acordessin una quantia que fos adequada. “Hi ha dades suficients i tots parlem dels mateixos documents, s’hauria de poder arribar a un acord”, ha apuntat.

CAMPANYA D'HIVERN

Coopalsa també inicia avui la temporada d’hivern. Així, la companyia augmenta alguns dels seus serveis per donar una major cobertura als esquiadors que arriben en aquestes dates al Principat. Dallerès ha explicat que a les línies L2 i L6 s’augmenta la freqüència a 15 minuts, mentre que a la L4 es fa amb 20. Per poder cobrir aquests viatges, s’han incorporat entre vuit i deu treballadors.

A més, es comença també una campanya publicitària, per potenciar l’ús del transport públic. Així, amb dos eslògans oposats s’explica “què és l’opció” i “què no ho és”. Per exemple, s’exposa que la gran quantitat de vehicles privats no és una alternativa per a la xarxa viària, però utilitzar l’autobús pot ajudar a reduir la petjada de carboni. Aquesta campanya durarà fins a mitjans d’abril.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending