Govern convoca el consell econòmic i social per avaluar un increment generalitzat de salaris

La reunió, que tindrà lloc dimarts, servirà per presentar el paquet de mesures que l’executiu vol impulsar per pal·liar els efectes de la guerra a Ucraïna, entre les quals augments dels sous per sota els 24.000 euros anuals

Una reunió anterior del consell econòmic i social.
Una reunió anterior del consell econòmic i social. SFGA/J.A.VILADOT

El Govern vol posar fil a l’agulla amb celeritat al treball amb agents econòmics i socials per definir el paquet de mesures que ha de servir per afrontar les dificultats econòmiques provocades per la postpandèmia i l’esclat de la guerra a Ucraïna. Dimarts vinent, ja s’ha convocat la reunió del consell econòmic i social que ha de servir per presentar la proposta, entre les quals un nou increment del salari mínim i, també, d’aquells inferiors a 24.000 euros anuals. I, més enllà d’això, valorar la idea d’un “pacte de rendes” elevada per la Confederació Empresarial.

La trobada entre Govern, agents econòmics i socials ja té data. Les diferents entitats participants ja han rebut la convocatòria per a la reunió. Tindrà lloc dimarts a la tarda i sobre la taula es posaran temes importants. En especial, les conseqüències de la confluència de factors que estan posant en dificultats empreses i famílies: la inflació desbocada, el cost de l’energia i l’electricitat o l’impacte de l’esclat el conflicte bèl·lic a Ucraïna.

Espot, durant la seva intervenció al Consell.

Relacionat

Espot ‘avala’ el “pacte de rendes” proposat des de la patronal

L’executiu vol presentar el paquet de mesures que s’està treballant per amortir el cop que aquesta tempesta perfecta està suposant pel país. Al Consell va anunciar aquesta intenció, sense revelar gaires detalls. Sí que va apuntar que el plantejament és impulsar un nou increment salarial. I obrint-lo no només al sou mínim, sinó també a aquelles remuneracions inferiors als 24.000 euros anuals. Això sí, advertint que la línia vermella serà el risc que es puguin produir acomiadaments i destrucció de llocs de treball.

Evidentment, aquest punt serà un dels que s’haurà d’abordar a la reunió. Al davant, una patronal que ja va fer una proposta d’un “pacte de rendes” que permeti evitar una “espiral inflacionista”. La idea és que l’actual augment de costos es traslladi de forma transversal. Per posar un exemple. Que sí que es puguin els salaris, però no tot l’IPC a canvi d’un compromís dels diferents sectors per mantenir també increments moderats de lloguers, carburants o energia.

Una reunió anterior del consell econòmic i social.

Relacionat

La CEA demana un pacte global per evitar “una espiral inflacionista”

Des de la CEA, el seu gerent, Iago Andreu, ha rebut amb visió positiva l’anunci d’Espot. “D’alguna manera, ja vam demanar que hi havia d’haver aquesta sèrie d’acords transversals i que es fes en el marc del consell econòmic i social”, ha recordat. I, per tant, consideren “positiu” que es vulgui tractar.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending