Govern s’aferra a la pandèmia per justificar la ‘punxada’ del Multisport Festival

Gallardo fa una valoració positiva de l’esdeveniment malgrat quedar per sota de les expectatives de participació avançades i confia que “el boca-orella” dels atletes ajudin a complir-les en edicions posteriors

Gallardo entrega els premis a les millors classificades en l'Ironman 70.3.
Gallardo entrega els premis a les millors classificades en l'Ironman 70.3. G. P.

L’acte d’entrega de premis de l’Ironman 70.3 ha posat fi a les dues setmanes de proves de la primera edició de l’Andorra Multisport Festival. Una cita que ha quedat lluny de les expectatives de participació esperades i esbombades durant molt de temps des del Govern. Malgrat això, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha refermat la confiança en l’aposta. Entenen que sense pandèmia i “amb el boca-orella” dels esportistes les pròximes edicions sí que assoliran els objectius.

“Crec que hem de fer una valoració positiva. Hem celebrat un esdeveniment de molta qualitat i molt ben organitzat”, ha afirmat el polític liberal que, però, ha hagut de reconèixer que “no hem tingut la participació que hauríem tingut en un any normal”. Ho ha justificat posant en relleu la persistència del coronavirus, que ha afectat, per exemple, la capacitat d’atreure participants de països extracomunitaris. “Nosaltres no podem fer que els deixin venir de Rússia o d’Anglaterra”, ha comentat.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa ha donat per bona la xifra de poc menys de 1.900 inscrits en el context sanitari i ha expressat confiança que, en el futur, es puguin assolir els 4.000 promesos en el seu dia

En aquest sentit, ha volgut posar l’exemple de l’Ironman celebrat també aquest cap de setmana a Lanzarote. “Normalment tenen 2.500 inscrits; enguany han arribat a 750”, ha comentat. Per tant, ha indicat, tot just una cinquantena més que el d’Andorra. Per això, ha defensat que la xifra global per sota dels 1.900 participants entre les quatre proves -sempre s’havia assegurat que es podia arribar a 4.000-, “s’ha de donar per bona en un context com l’actual”.

I, malgrat aquesta xifra baixa, ha volgut remarcar que les zones on s’han celebrat les proves s’han vist beneficiades de l’afluència d’esportistes i acompanyants. “Els restaurants han tingut força clientela i els hotels ocupacions bones”, ha destacat.

Gallardo ha deixat clar que el Multisport ha arribat per quedar-se, malgrat aquesta punxada de participació. De fet, es mostra convençut que en futures edicions remuntaran el vol, si la situació sanitària ho permet. “La impressió amb què marxen els atletes és bona. El boca-orella ens ajudarà a tenir més inscrits l’any vinent”, ha afirmat.

Sobre el retorn econòmic, ha admès que queda, evidentment, per sota de l’anunciat. Això sí, ha assegurat que superarà els tres milions d’euros. I, per tant, ha indicat, “recuperem amb escreix la inversió que hem realitzat”.

Una valoració positiva també en feia la cònsol major d’Andorra la Vella, que ha acollit el village de l’esdeveniment. “Fa poques setmanes no sabíem si es podria fer i s’ha fet”, ha indicat. També ha assegurat que la voluntat del comú és continuar “sent el centre perquè és un plus per a la parròquia i pel país”.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending