Govern admet retards en el pagament a proveïdors i garanteix que en breu es posarà al corrent

Oficialment es continua atribuint el col·lapse de factures impagades a “tensions” internes a Economia i Finances derivades del canvi de sistema informàtic

La façana de l'edifici administratiu de Prat de la Creu.
La façana de l'edifici administratiu de Prat de la Creu. sipaag

En pocs dies o setmanes, el Govern té previst regularitzar la situació d’impagament en què està incorrent amb diversos proveïdors de l’administració. Oficialment, complicacions tècniques derivades d’un canvi informàtica afegides, més recentment, a una deficiència en matèria de recursos humans ha generat el retard que en alguns casos fa dos i tres mesos que s’allarga.

Formalment també, no hi ha cap problema de tresoreria. La “tensió” interna viscuda l’hauria generat un canvi de sistema informàtic als ministeris d’Economia i Finances que hauria generat més dificultats de les inicialment previstes i això, sempre segons fonts oficials que molts empresaris no creuen, ha generat que s’hagin anat acumulant factures que no s’han abonat. Les fonts oficials consultades han explicat que la situació s’ha començat a regularitzar darrerament i que en breu els abonaments s’aniran fent amb normalitat fins a posar-se al corrent.

Amb tot, però, no es pot establir una data definitiva en relació a quan els impagaments deixaran de ser-ho ni tampoc s’ha pogut xifrar ni el volum de factures encallades, ni quantes empreses s’han vist afectades ni quin import global sumen els impagaments. S’ha admès, però, que per la central de facturació depenent del ministeri de Finances que és una de les àrees que hauria sofert el problema passen totes les factures de tots els proveïdors de béns i serveis que treballen per l’administració central.

Una imatge de la façana principal de l'edifici administratiu de Prat de la Creu.

Relacionat

Govern al·lega un “problema informàtic” per no abonar les factures als proveïdors

Aquest dijous diversos empresaris de sectors distints van esclatar en fer ja més de 120 que havien emès les factures i no haver aconseguit cobrar quan el compromís quan se signen els contractes és de rebre els pagaments al cap de dos mesos a tot estirar. De fet, alguns proveïdors es plantejaven retirar els seus serveis davant l’impagament i la tensió de tresoreria que els estava causant el no abonament de factures.

Comentaris (1)

Trending