La direcció del Sant Ermengol reitera que el procés de preinscripció ha estat “objectiu i fidel”

Des del centre es recorda a les famílies de la Sagrada Família que “la solució passaria, al nostre entendre, perquè el Ministeri d’Educació espanyol autoritzés l’increment de places disponibles del sistema educatiu espanyol al Principat”

Una imatge del col·legi Sant Ermengol.
Una imatge del col·legi Sant Ermengol. sant ermengol

“El procés de preselecció de les demandes de matriculació ha estat objectiu i fidel als criteris històricament emprats al nostre centre.” Així ho assegura la direcció del col·legi Sant Ermengol a les famílies d’alumnes de la Sagrada Família que, almenys d’entrada, han quedat fora del centre educatiu del roc de Sant Pere i es pronostica que “la solució passaria, al nostre entendre, perquè el Ministeri d’Educació espanyol autoritzés l’increment de places disponibles del sistema educatiu espanyol al Principat d’Andorra”.

La directora del centre, Maria Josep Pascual, ha respost finalment a l’escrit que li van fer arribar les famílies de la Sagrada Família, i que també van trametre a d’altres institucions educatives, tant del país com de naturalesa espanyola. Pascual assegura comprendre “la preocupació que ens comparteixen i els assegurem que estem fermament compromesos en obtenir una solució en breu termini, per la qual cosa estem treballant amb intensitat i empeny des de fa setmanes”.

Una imatge del col·legi Sagrada Família.

Relacionat

Les famílies de la Sagrada Família exigeixen al Sant Ermengol “una solució ràpida i justa”

La direcció del Sant Ermengol exposa en la carta què ha passat, a parer seu, en aquesta ocasió, just pocs dies abans que finalitzi el termini donat als pares d’alumnes que s’han quedat fora del centre, termini que es va situar al 13 de maig. “La casuística sorgida pel curs 2024-25 ha estat la següent: les sol·licituds de preinscripcions al nostre centre han estat considerablement més elevades que en anys anteriors, degut principalment a la nombrosa promoció de 4t d’ESO i en la decisió de les famílies i estudiants en continuar els estudis post obligatoris amb l’opció del Batxillerat i -més concretament- pel que fa als alumnes del col·legi Sagrada Família, que des de fa uns anys no tots sol·licitaven matricula al nostre centre”

Pascual assegura comprendre “la preocupació que ens comparteixen i els assegurem que estem fermament compromesos en obtenir una solució en breu termini, per la qual cosa estem treballant amb intensitat i empeny des de fa setmanes”

El col·legi confessional defensa el procediment seguit i exposa com s’han triat els alumnes fins ara acceptats. “El procés de preselecció de les demandes de matriculació ha estat objectiu i fidel als criteris històricament emprats al nostre centre: de les 105 places disponibles, se n’han adjudicat provisionalment 100, de les quals 48 han estat pels col·legis Mare Janer i Sagrada Família (en base al criteri sempre emprat de relació de parentesc familiar, germans d’alumnes o exalumnes, fills de pares o mares exalumnes) i, excepcionalment i per primera vegada, un grup de sol·licituds d’aquests dos centres que no compleixen els criteris anteriors han estat objecte de ser valorats objectivament seguint el criteri estrictament acadèmic de la valoració objectiva de la mitjana numèrica de les notes de l'última avaluació (butlletí de notes que han adjuntat a la sol·licitud de preinscripció), d'acord amb el consens establert entre les direccions dels tres centres congregacionals i per la circumstància excepcional de la creixent demanda”.

Feta aquesta primera exposició, es remarca que “les places restants fins als 100 han estat destinades als alumnes que cursen 4t d’ESO al nostre centre i a alumnes admesos que compleixen criteris similars, com ara germans d'alumnes o fills de pares o mares que havien estat exalumnes del Sant Ermengol, així com una admissió excepcional basada en raons objectivament justificades i acceptades pel patronat rector. Les cinc places restants d'assignació, que sumen un màxim de 105, resten a l’espera de si les necessitem per possibles repetidors del curs”.

LA SOLUCIÓ

En la mateixa missiva, la direcció del Sant Ermengol exposa com es podria resoldre el problema. Així, s’explica als pares i a les mares dels alumnes, “la solució passaria, al nostre entendre, perquè el ministeri d’Educació espanyol autoritzés l’increment de places disponibles del sistema educatiu espanyol al Principat d’Andorra”. Això passaria per incloure un increment de places, “naturalment”, al col·legi Sant Ermengol, “que des de fa mesos ha estat treballant amb la resta de parts implicades en el projecte en l'elaboració i presentació de tota la documentació necessària per poder implementar una quarta unitat de batxillerat que permetria ampliar les places disponibles, actualment de 105 fins a 140, si la resolució del ministerio d’Educació d’Espanya resulta favorable”.

Una imatge del Sant Ermengol.

Relacionat

El Sant Ermengol té sol·licitat a Madrid poder oferir una línia de batxillerat artístic

Pascual va explicar a l’Altaveu que el que es pretenia era fer una línia de batxillerat artístic. A les famílies no se’ls fa aquestes precisions. En la carta s’explica que la conselleria d’Educació de l’ambaixada espanyola també ha manifestat la seva intenció d’ampliar les places “i ens consten les seves gestions pertinents amb el ministeri espanyol competent per tal de donar satisfacció a aquesta demanda”.

Comentaris (17)

Trending