Glovo opera a Andorra a través d’una empresa subcontractada i segurament s’estalviarà sanció

La companyia d’origen català de repartiment a domicili amb bici i moto al·lega davant l’administració que ella ha delegat la distribució al Principat a una firma totalment legalitzada

Una caixa de Glovo.
Una caixa de Glovo. Toni Solanelles

Glovo amagava, suposadament, un as sota la màniga. I pot salvar a la controvertida companyia d’origen català i d’èxit mundial en el repartiment a domicili d’una sanció que s’olorava a l’administració. El pseudoexpedient obert pel departament d’Economia -pseudo perquè es va obrir una mena de procediment ad hoc- encara no està tancat, però les infraccions més greus que s’apuntaven haurien decaigut. Glovo no opera directament al Principat. Ho fa a través d’una empresa subcontractada.

Els inspectors i tècnics d’Economia concernits pel cas encara està analitzant alguns serrells, però el que semblaria clar, segons les fonts consultades, és que no es pot afirmar que hi ha una empresa que opera sense les degudes autoritzacions al Principat. No és el cas, segons les fonts. Arran de les denúncies rebudes a Comerç davant els dubtes que Glovo repartia sense els permisos que calia, es van fer unes indagacions sense arribar a formalitzar una obertura d’expedient.

Una motocicleta amb 'equipament' de Glovo estacionada al carrer Maria Pla d'Andorra la Vella.

Relacionat

Glovo es mou a Andorra entre una possible sanció de Govern i l’adhesió d’establiments i missatgers

I abans de res, es va sol·licitar a Glovo que hi digués la seva. I el que va al·legar la firma de repartiment amb bicicleta o moto era que ella només cedia les caixes, els dispositius on dipositar els productes a repartir. Però que la feina efectiva la fa una empresa radicada des de fa temps al Principat. Una companyia de transport establert legalment al país i que, per fer un repartiment de productes alimentaris, el que calia que tingués, entre altres coses, és una autorització especial del ministeri de Salut.

En principi, l’empresa subcontractada fins i tot disposaria d’aquests permisos de Salut, amb la qual cosa ni tampoc en aquest extrem hi hauria cap incompliment. Com s’ha dit, s’analitzen alguns serrells més, però pràcticament està descartat d’imposar cap sanció a Glovo. El cas no està tancat del tot però la previsió és que es tanqui més aviat que tard.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending