Glovo es mou a Andorra entre una possible sanció de Govern i l’adhesió d’establiments i missatgers

L’administració està acabant d’instruir un expedient contra l’empresa de repartiment a domicili mentre que cada vegada més empreses, especialment del món de la restauració, ofereixen la possibilitat de rebre els seus productes

Una motocicleta amb 'equipament' de Glovo estacionada al carrer Maria Pla d'Andorra la Vella.
Una motocicleta amb 'equipament' de Glovo estacionada al carrer Maria Pla d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

Encara que aparentment d’una forma tímida, l’empresa de repartiment ràpid via bicicleta o motocicleta Glovo, mira d’anar fent forat al Principat. El seu aterratge ha estat controvertit. Només iniciar l’activitat -que l’empresa nega com a tal-, l’administració li ha obert un expedient que, segons fonts properes al departament instructor, tot porta a pensar que acabarà amb sanció. Amb tot, però, Glovo no deixa de publicitar que cerca personal i cada vegada més establiments mostren la firma de missatgeria associada a una APP com un canal de distribució dels seus productes.

L’expedient obert pel ministeri d’Economia segueix el seu curs. Està en una fase molt avançada i tot sembla indicar que acabarà amb sanció pel fet d’haver iniciat, Glovo, l’activitat abans de tenir les autoritzacions per fer-ho. L’empresa fundada el 2015 i que en poc temps ha aconseguit una implantació mundial i un creixement de facturació espectaculars -no sense veure’s immersa en diversos plets laborals pels suposats abusos que cometria amb el personal- ha negat que estigués operant. En tot cas, però, l’aparença ha estat ben bé el contrari.

La seva aplicació ofereix la possibilitat de poder rebre productes d’establiments andorrans. Majoritàriament restaurants. Una quarantena només iniciar la cerca que, poc després, han anat creixent encara que molt moderadament. De fet, l’obertura de l’expedient hauria suposat un fre aparent a l’activitat que pretenia desplegar Glovo. Amb tot, per les xarxes socials i altres canals l’empresa, que seria un ferotge competidor per a la local CityXerpa, manté ofertes de feina. Busca el que s’han vingut a denominar ‘glovers’. Administració, empresa, i sobretot potencials col·laboradors, ja sigui des del subministrament de productes com en el cantó dels usuaris adquirents estan a l'expectativa.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending