Gallardo destaca l’aposta d’Andorra per la mobilitat sostenible al Global E-Mobility Forum

Ha explicat, en la taula ministerial inicial, les particularitats de la xarxa viària andorrana i, consegüentment, de la mobilitat domèstica dins de les fronteres nacionals

El ministre Jordi Gallardo durant la reunió telemàtica.
El ministre Jordi Gallardo durant la reunió telemàtica. SFGA

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha participat aquest dijous al Global E-Mobility Forum, que enguany celebra la seva segona edició amb seu a Polònia. En el context de la crisi sanitària a causa de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2, la jornada, centrada en el desenvolupament i en la mobilitat sostenible, s’ha celebrat de manera telemàtica i ha comptat amb la participació de representants de governs d’arreu del món.

En aquest sentit, Gallardo ha explicat, en la taula ministerial inicial, les particularitats de la xarxa viària andorrana i, consegüentment, de la mobilitat domèstica dins de les fronteres nacionals. També, s’ha referit als desplaçaments relatius a les visites turístiques i ha destacat l’entrada de més de 4 milions de vehicles anualment al país. El ministre ha pogut explicar, durant el panel en què ha participat, la proposta d’Andorra com a Living Lab per a la indústria i d’altres països que vulguin treballar prototips abans de llençar-los al mercat gràcies al Data Hub Nacional que existeix.

Paral·lelament, en la seva intervenció, el ministre ha ressaltat l’aposta del Govern per la mobilitat sostenible, fomentant l’ús dels vehicles elèctrics a través de diversos programes d’incentius per renovar el parc automobilístic d’Andorra. A més, seguint amb la necessitat de reforçar la mobilitat sostenible, Jordi Gallardo ha posat en relleu la importància d’impulsar el transport públic.

Etiquetes

Comentaris

Trending