Gabriel Ubach: “Haver donat suport a Rajoy al país li passarà una factura terrible”

El secretari general de l’USd’A lamenta l’estratègia del govern demòcrata i alerta que si l’estiu arriba amb una quarta onada i acaba sent dolent com la tardor passada Andorra quedarà molt seriosament malmesa

Gabriel Ubach és crític amb la gestió econòmica derivada de la pandèmia que està duent a terme el Govern.
Gabriel Ubach és crític amb la gestió econòmica derivada de la pandèmia que està duent a terme el Govern.

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), Gabriel Ubach, lamenta que les decisions polítiques demòcrates del passat, “donant suport a (Mariano) Rajoy ens passaran una factura terrible”, i avisa que tampoc ara s’ha traçat el camí més adient per afrontar les conseqüències econòmiques de la pandèmia, més encara quan ja es ve d’anys de dèficits a nivell salarial, de diversificació econòmica i de posicionament del país per fer-lo més atractiu per a tots els que hi viuen i hi treballen i no només per a alguns.

Ubach lamenta que “potser sí que alguns volen convertir Andorra en Mònaco” i que la classe treballadora, alhora de viure i fer vida, la que escaigui, no pugui passar de la Seu. En tot cas, el sindicalista radiografia un escenari molt complicat, amb Catalunya sense cap ganes de facilitar les coses ja no només per qüestions sanitàries. Per al secretari general de l’USd’A el posicionament que el Govern va tenir al seu dia davant el procés sobiranista català i l’alineament amb Madrid “els primers i sense que ningú no els ho demanés”, “està passant factura a tot el país”.

En aquest sentit, Ubach lamenta que llavors “no es fes l’andorrà” i lamenta que ara l’executiu reconegui que si l’estiu no és bo com s’espera no hi ha pla B. “Si aquest estiu es gira una quarta onada i tenim un estiu com hem passat aquesta tardor” les conseqüències per al país seran nefastes i els indicadors d’atur i altres es dispararan. Els que hi ha hores d’ara quedaran atomitzats al costat dels que hi pot arribar a haver. Per al líder sindicalista, l’administració fa temps que no adoba el camí com caldria.

I ara “ha donat ajudes” però a parer de l’USd’A no han estat les convenients perquè “ha acabat desemborsant una quantitat de diners enormes” que en gran mesura han anat a “ajudar les grans empreses” quan el que calia era haver donat suport al teixit empresarial més petit, al petit comerç, a tota una xarxa econòmica que és la que realment perilla i si desapareix, probablement desapareixerà per sempre més.

Comentaris (10)

Trending